Musorujsag
Élő Eredmények

Belga Nagydíj, időmérő: Az első három nyilatkozata

M4
Nico Rosberg hozta a kötelezőt, vagyis Lewis Hamilton hiányában (a brit büntetése tudatában már a Q1-ben sem futott igazán gyors kört) megszerezte a rajtelsőséget. A második helyre kvalifikáló Max Verstappen ismét örömöt okozott a helyszínre kilátogató holland szurkolóknak. A belga pálya specialistája, Kimi Räikkönen pedig a harmadik helyet szerezte meg. Így értékeltek ők hárman az időmérő edzés leintése után, a hivatalos sajtótájékoztatón!
Max Verstappen, Nico Rosberg és Kimi Räikkönen (Fotó: Batchelor / XPB Images) Max Verstappen, Nico Rosberg és Kimi Räikkönen (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Nico Rosberg (Mercedes) – 1. hely

„Nem volt annyira sima, mint látszott. Eddig elég nehéz volt a hétvégénk, főleg a mai szabadedzés volt kemény. Nem volt meg az egykörös tempónk, szóval nem volt olyan egyszerű a dolog. De végül megoldottuk a feladatot. Sok dolgot megváltoztattunk az időmérő előtt, és szerintem jó irányba indultunk. Minden összeállt, jó érzés volt vezetni az autót. Elégedett vagyok az eredménnyel. A futam nagy kihívás lesz, mert nagyon nehezen tudjuk kezelni a gumikat, és akkor a taktikákról még nem is beszéltünk. Vegyesek lesznek. Max a szuperlággyal megy, Kimi pedig a lággyal. Nem lesz egyszerű!”

Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely

„Az ember mindig úgy érzi, hogy tudott volna gyorsabb kört futni, de szerintem Nico is tudott volna jobbat, szóval ahhoz, hogy megszerezzem a rajtelsőséget, mindennek össze kellett volna állnia. Ezzel az eredménnyel nagyon elégedettnek kell lennünk, hiszen jó, hogy egy ilyen pályán, ahol ennyi hosszú található, ennyi közel tudunk lenni a Mercedeshez. A hétvége eddig simán ment, kivéve, hogy ma délelőtt voltak kisebb problémáink, de a szerelők nagyon jól dolgoztak. Az autó jól ment, főleg a második szektorban. Nagyon jó érzés a saját közönségem előtt ilyen eredményt elérni.”

Kimi Räikkönen (Ferrari) – 3. hely

„Ez volt a terv. Semmi furcsa nem volt igazság szerint. A Q3-ban az első körömön egy kicsit szélesre futottam, és az nem volt ideális, lecsúsztam a pályáról. A második köröm tűrhető volt. De hogyha a Q2-es körömhöz mérem, akkor egy pár tizedet elvesztettem az utolsó sikánban, úgyhogy lett volna esélyem a pole pozícióra. Jó lett volna megszerezni, közel voltam hozzá. De holnap lesz a futam. Ha az utolsó pár futamhoz hasonlítom a helyzetünket, akkor elégedettnek kell lennünk. Persze ma még csak az időmérő volt, De itt vagyunk elől. Úgyhogy túl boldogok azért nem lehetünk.”

Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak