Musorujsag
Élő Eredmények

Djokovicsot magánéletbeli gondok hátráltatják

mirror.co.uk
A szerb világelső teniszező, Novak Djokovics elmondása szerint korai wimbledoni kiesése okai is a privát problémák voltak, a US Openre azonban megpróbálja leküzdeni a nehézségeket.
Novak Djokovics elmondása szerint túl van a nehéz időszakon. Fotó: EPA/MICHAEL REYNOLDS

A hétfőn kezdődő US Open egyik esélyese Novak Djokovics lehet. Azért csak lehet, mert a szerb világelső az idei wimbledoni torna harmadik fordulójáig, amikor kikapott az amerikai Sam Querrey-től. Háromszoros wimbledoni bajnokként meglepő volt a veresége. Ezután a szerb Davis kupa-csapat aktuális meccsére is pihenőt kapott, a hirtelen jött plusz időt pedig a családjával töltötte. Az olimpia előtt megsérült a csuklója, talán ezért is esett ki már az első riói fordulóban.

„A wimbledoni gyengélkedésem mögött magánéletbeli gondjaim álltak – ismerte el a szerb teniszező, de részletesebben nem beszélt a problémáiról. – Mindannyian emberek vagyunk, mindenkinek megvan a saját baja. Ezek kihatással lehetneka  teljesítményünkre, velem is ez történt Wimbledonban. Úgy érzem, sikerült továbblépni a nehézségeken, a csuklóm is egyre kevésbé fáj, úgyhogy készen állok a US Openre.”

A hétfőn kezdődő tornán kiderül, tényleg minden rendben van-e Djokovics körül.

További tartalmak