Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdaiék tizenkettővel verték a világbajnok csapatát

Bild
Világbajnok kolléga csapatával játszott edzőmeccset a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a vb-selejtezők miatt keletkezett bajnoki szünetben.

A berlini csapat a nyolcadosztályú Club Italiát győzte le 12-0-ra, az ellenfél kispadján az 1990-ben a német válogatottal világbajnok Thomas Hässler ült. A barátságos mérkőzésre 1050 néző volt kíváncsi. Dárdai és Hässler annak idején a pályán is találkoztak ellenfélként. „Mindig is komoly párharcok voltak köztünk, mindig keményen odatettem magam, de sportszerű maradtam. Jó volt ma újra viszontlátni egymást” – idézi a Bild a magyar trénert, aki önéletrajzi könyvében azt írta, nem szeretett Hässler ellen játszani, mert kiszámíthatatlanok voltak a passzai és a cselei, emiatt nem lehetett ellene felkészülni.

Dárdai Pál ünnepli a Hertha 95. percben kicsikart győzelmét a Freiburg ellen a Bundesliga első fordulójában - fotó: MTI/EPA/Sören Stache Dárdai Pál ünnepli a Hertha 95. percben kicsikart győzelmét a Freiburg ellen a Bundesliga első fordulójában – fotó: MTI/EPA/Sören Stache

„Sokat beszélgettünk a meccs előtt és gratuláltam neki a nagyszerű előző szezonért, még ha a Herthának el is fogyott az ereje a végére. De hát egyszerűen nincs olyan játékosállományuk, mint a Dortmundnak vagy a Bayernnek” – nyilatkozta Hässler.

A mérkőzés érdekessége, hogy a Hertha magyar edzője védőként játszatta Thomas Kraft kapust, aki ráadásul a 73. percben büntetőből gólt is szerzett. A 12 gólos győzelem azt jelentette, hogy a játékosok megúsztak egy nyolcezer méteres futást. Dárdai ugyanis azzal „ösztönözte” tanítványait, hogy ha nem nyernek legalább nyolc góllal a nyolcadosztályú csapat ellen, akkor a lefújás után irány a futópálya. „Minden gólért kihúztam nekik ezer métert” – mondta nevetve az edző, majd hozzátette, a játékosok a futást is megúszták és két szabadnapot is kaptak a hétvégére.

További tartalmak