Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez Vettel csapattársa akar lenni 2018-tól?

Motorsport
Cáfolta a Force India, hogy hamarosan mexikói tulajdonoa lesz – Carlos Slim Sergio Pérezzel karöltve vár a nagy ferraris lehetőségre?

Motor Racing - Formula One World Championship - European Grand Prix - Race Day - Baku, Azerbaijan

Szerdán a mexikói Posta című lap számolt be arról, hogy a Force India Sergio Pérez szerződéshosszabbítása mellett hamarosan talán egy még fontosabb fejleményről fog hírt adni: Carlos Slim a csapat felvásárlását tervezi. A Telmex fejét már többször hírbe hozták a csapattal, ám eddig semmi sem lett a jósolt üzletből.

A Force India a pletykákra reagálva jelezte, most sem lesz. „Ez e Mexikóból érkező történet csak puszta találgatás” – nyilatkozta szóvivőjük.

A Force India azt már hónapokkal ezelőtt megerősítette, hogy Sergio Pérez rendelkezik egy szerződéssel velük 2017-re, ám azt is elismerték, hogy ennek érvénybe lépésére még a versenyző támogatóinak is áldásukat kell adni. Pérez Carlos Slimékkel együtt több lehetőséget is keresett: a Williamsnél és a Renault-nál is volt esélye, ám elmondása szerint minden valószínűség szerint most már marad a Force Indiánál. Egyéves hosszabbítását Szingapúr előtt tehetik hivatalossá.

A Motorsport úgy tudja, Pérez végül azért mondott nemet az ajánlatokra, mert a Williams esetében nem volt meggyőződve arról, hogy váltása előrelépést jelentene, míg a Renault hosszú távra kötelezte volna el őt, ami bezárt volna egy kaput előtte: a Ferrari kapuját.

Sergio Perez (Fotó: Xpbimages.com) Sergio Pérez (Fotó: xpbimages.com)

A lap szerint a Scuderia egykori neveltjeként Pérez visszavágyik Maranellóba, s miután Kimi Räikkönen ott csak 2017 végéig rendelkezik szerződéssel, reális esélyt is lát erre 2018 előtt. Ehhez viszont feltétel volt, hogy most csupán egyéves szerződést írjon alá. „Úgy fest, minden úgy fog alakulni, ahogyan én akartam” – nyilatkozta Pérez, talán a ferraris lehetőségre is gondolva.

És itt jöhet a képbe a Force Indiából a jelek szerint tulajdonosként nem kérő Slim: pletykák szerint ő jobban szeretne egy bajnokesélyes élcsapatnak versenyzőt is adó partnerként feltűnni, mintsem egy középcsapat támogatójaként vagy akár tulajdonosaként. Pérez érkezésével pedig szerepvállalása nőhetne a szponzorként már most is támogatott Scuderiánál.

További tartalmak