Musorujsag
Élő Eredmények

Fury menekül Klicsko elől

bbc.com
Ismét elmarad a nagy érdeklődéssel várt nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmeccs az első összecsapásukat megnyerő Tyson Fury és az elveszített címei visszaszerzésére vágyó Vlagyimir Klicsko között. A brit bunyós ezúttal is sérülésre hivatkozik.

A hírt a veretlen Fury promotere jelentette be, mint elmondta, a 28 éves bokszolónak (25-0-0, 18 K. O./T. K. O.) orvosi kezelésre van szüksége, de arról nem beszélt, pontosan milyen egészségügyi gondja van. Fury a WBO (Bokszvilágszervezet) és a WBA (Bokszvilágszövetség) öveit tenné kockára a 40 éves Klicsko (64-4-0, 53 K. O./T. K. O.) elleni visszavágón, de egyelőre az október 29-i dátumra tervezett összecsapás is meghiúsult.

Manchester, 2016. április 27. Tyson Fury brit profi nehézsúlyú ökölvívó, a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) egyesített bajnoka (b) és ukrán kihívója, Volodimir Klicsko sajtótájékoztatón vesz részt Manchesterben 2016. április 27-én. A felek bejelentették, hogy július 9-én visszavágó mérkőzést vívnak azt követően, hogy a 2015. november 28-i összecsapásuk Klicsko vereségével végződött. (MTI/EPA/Phil Richards) Tyson Furynak (balra) mostanában nem lehet túl jó kedve, de az is elképzelhető, hogy csak bosszantja Vlagyimir Klicskót. Fotó: MTI/EPA/Phil Richards

Az ukrán exvilágbajnok és a brit bokszoló eredetileg július 9-én csapott volna össze ismét a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) övéért, ám a címvédő Fury bokája megsérült. Az újabb időpontot október 29-re tűzték ki, ez szenved most halasztást annak a szombati bejelentésnek a nyomán, amely szerint az angol öklöző – közelebbről nem részletezett – egészségi állapota nem teszi lehetővé a jövő hónapra Manchesterbe tervezett visszavágó megrendezését.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Klicsko hiába várt Fury-ra
Nem jelent meg a Tyson Fury-Vlagyimir Klicsko visszavágó londoni sajtótájékoztatóján a címvédő brit bokszoló.
Ökölvívás
Megvan a Klicsko-Fury visszavágó új időpontja
Október 29-én rendezik meg Manchesterben Tyson Fury és Vlagyimir Klicsko visszavágóját, amelyen a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnoki öve a tét.
Ökölvívás
Bokszolhat a doppinggyanús Fury
Szorítóba léphet Tyson Fury, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú brit világbajnoka, aki még júniusban keveredett doppinggyanúba, ideiglenes eltiltását viszont a vizsgálat végéig felfüggesztették.
Ökölvívás
Elmarad a júliusi Fury-Klicsko 2.0
A címvédő Tyson Fury megsérült, ezért elhalasztják az ukrán Volodimir Klicsko ellen július 9-re tervezett mérkőzését, melyet a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnoki övéért rendeztek volna meg.
Ökölvívás
Tyson Fury: Ez lesz az utolsó meccsem
Tyson Fury 2015 novemberében nagy meglepetésre pontozással legyőzte Vlagyimir Klicskót Düsseldorfban, amivel elnyerte az ukrán ökölvívó címeit, így most ő a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Bokszvilágszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka. A brit bokszoló vasárnap bejelentette, hogy a Klicsko elleni visszavágó lesz karrierje utolsó mérkőzése.
Ökölvívás
Igazi manchesteri bokszderbivé vált a Klicsko-Fury
A világbajnoki címmeccs <a href="https://www.m4sport.hu/2016/04/27/klicsko-elkenyelmesedett-de-igeri-bosszut-all-furyn/" target="_blank">emlékezetes szerdai sajtótájékoztató</a>ja után Vlagyimir Klicsko az Instagram oldalán közzétett fotóján névre szóló Manchester City-mezbe bújva hergelte a köztudottan az angol nagyváros vörös csapatáért rajongó Tyson Furyt.
Ökölvívás
Fury: "Utálom a bokszot" - Klicsko: "Bosszút állok!"
Vlagyimir Klicsko július 9-én lép ringbe Manchesterben a Tyson Fury elleni profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címmeccs visszavágóján. Az ukrán óriás az angol városban megtartott sajtótájékoztatón elmondta, jót tett neki az első összecsapásuk kudarca, ugyanis ráébresztette, tennie kell azért, hogy jobb legyen. Fury közben azt mondta, utálja a sportágat, csak azért bokszol, mert jó benne, és könnyen kereshet vele pénzt.
Ökölvívás
Megvan a Fury-Klicsko visszavágó helye és ideje
Július 9-én Manchesterben újra találkozik egymással Tyson Fury, a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Boksz Szervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka, valamint a korábbi egyeduralkodó, Volodimir Klicsko.
Ökölvívás