Musorujsag
Élő Eredmények

Győzött és továbbjutott a női röplabda-válogatott

MTI
Az újabb megnyert mérkőzésnek köszönhetően biztossá vált, hogy a következő körbe kerül Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából a magyar nemzeti csapat. Jan De Brandt együttese szombaton az észtek felett diadalmaskodott öt játszmában.

Amennyiben a házigazda lengyelek a csoport másik mérkőzésén a papírformának megfelelően legyőzik a finneket, akkor a magyarok a második helyen végeznek, azaz pótselejtezőn harcolhatják ki az Eb-szereplést. A várható lengyel siker esetén a két csapat vasárnapi összecsapása már tét nélküli lenne.

Tálas Zsuzsanna, Szakmáry Gréta, Sándor Renáta és Liliom Rita ünnepel a röplabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzés végén 2015. szeptember 28-án. Fotó: MTI/EPA/Laurent Dubrule A magyar játékosok újabb sikert ünnepelhetnek. Fotó: MTI/EPA/Laurent Dubrule

A házigazda lengyelek győzelmét követően – a vasárnapi záróforduló eredményétől függetlenül – másodikként zár Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában a magyar női röplabda-válogatott, így pótselejtezőn folytatja.
A magyarok Románia ellen harcolhatják ki a jövő évi, Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalon való szereplést. A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.

Európa-bajnoki selejtező:
2. torna, 2. forduló (a CEV honlapjáról):
Magyarország-Észtország 3-2 (16, -20, -23, 14, 13)

Lengyelország-Finnország 3-1 (23, 20, -20, 19)

pénteken játszották:

Magyarország-Finnország 3-2 (23, -18, 23, -22, 9)
Lengyelország-Észtország 3-0 (19, 17, 17)

Az állás: 1. Lengyelország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Magyarország 10/5, 3. Észtország 3/5, Finnország 2/4

További program:
vasárnap játsszák:
Észtország-Finnország 17.30
Magyarország-Lengyelország 20.00

A múlt hétvégén Érden a magyar válogatott – egyaránt négy szettben – legyőzte az észteket és a finneket is, míg a lengyelektől – szintén négy játszmában – kikapott, így a második helyen zárt. A két torna összesített győztese automatikusan kijut a jövő évi, Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalra, míg a második helyezett pótselejtezőn harcolhatja ki a részvételt.

További tartalmak