Musorujsag
Élő Eredmények

Michelisz Norbert a 2. helyről rajtolhat a vasárnapi nyitófutamon - bajnok a Citroën!

Boxutca
A világbajnok citroënes José-María Lópezé a fő futam pole-ja!

WTCC_Michelisz_07_0508_M4

A WTCC Kínai Nagydíj időmérő edzésének első etapja úgy kerül be a Honda történelemkönyvébe, hogy csakis az új reménység, a magyar  Michelisz Norbi szerezte meg a továbbjutás lehetőségét. A „nagyágyúk”, Tiago Monteiro és Robert Huff a 14-15. helyen zártak.

A Honda egyébként 60 kg pluszt cipel ezen a hétvégén, a Citroën 80-jával, és a többiek nullájával szemben. Ez pedig nemcsak a japán gyártó gyári csapatának kellemetlen, de a zengős fiúknak is, akiknek így aztán tényleg nem volt lehetőségük nagyot alkotni.

WTCC_Zengo03_160924_M4

A házi bajnokságot Ficza Ferenc nyerte, az utolsó pozíció Nagy Danié lett. Az etapot a harmadik bajnoki címet az előző futamon bezsebelő José-María López nyerte, Norbi nyolcadikként jutott tovább.

WTCC_Michelisz02_160924_M4

Ahogy Tóth Róbert, az M4 Sport WTCC kommentátora a közvetítés során elmondta, Michelisz Norbi hétvégi legjobb esélye, ha a Q2-ben nem az elején, hanem a 10-en belüli, ahhoz legközelebbi pozícióban végez.

És Norbi is bizonyosan tudta ezt. A 9. helyen intették le, ami a második pozíciót jelenti a vasárnapi nyitófutamra. Tehát csak egyetlen versenyző sorakozhat fel a magyar versenyző elé, méghozzá a chevrolet-s John FIlippi.

José-María López persze hozta az első helyet ezen a megmérettetésen is. Mögötte pedig Mehdi Bennani, Thed Björk, Yvan Muller és Nicky Catsburg jutott be az elit ötösbe.

14448887_971688572941335_406257530158620512_n

Bár csak utolsóként érkezett meg a Q3-ba, de majdnem elsőként távozott onnan a ladás Nicky Catsburg. Ha a visszavonulását nemrég bejelentő Yvan Mulleren múlt volna a világverő, de „túlsúlyos” Citroën esélye, akkor Catsburg könnyedén hozhatta volna a pole-t. Ellenben ott volt az utóbbi idők legnagyobb felfedezettje is, aki sosem enged (csak ha rászólnak, de akkor is látványosan!!!).

WTCC_Lopez01_160924_M4

José-María López nem könnyed vezetéssel, de kiszenvedte a pole-t a Citroënből, mely csapat ezzel be is zsebelte a konstruktőri címet.

A nyitófutamon tehát John Filippi után Michelisz Norbi sorakozhat fel a rajtrácsra, míg a fő futamon José-María López és Nicky Catsburg alkotja majd az első sort.

Az M4 Sport mindkét futamot élőben közvetíti vasárnap reggel 8:30-as felvezető műsorkezdéssel.

 

 

 

 

További tartalmak