Musorujsag
Élő Eredmények

Az utolsó körben úszott el Michelisz győzelme

Boxutca
A volvós Thed Björk nyerte a Nyitó futamot - az utolsó kör utolsó előtti kanyarjában vette ál Michelisz Norbitól a vezetést.

WTCC_Michelisz03_160924_M4

Magyar szempontból szombaton csak kicsit alakulhatott volna jobban a rajtrács a Kínai versenyhétvége Nyitó futamára, miután a gyári Honda versenyzője, Michelisz Norbert a kilencedik helyen zárt, s ezzel a 2. helyet foglalhatta el a startnál.

A rajt maga viszont már jobban nem is alakulhatott volna. A pole-ból induló John Filippi picit bealudt, így a szintén nem túl nagyot rajtoló Norbi elment mellette, s bár mögötte Tom Chilton éberen várta az indulást, remek startja sem volt elég a magyar hondás ellen.

Az első kanyar tehát már Norbié volt, a nyakán pedig egy Citroën, de az ezt követő kanyarok  után Chilton nem tűnt igazán veszélyesnek a Hondára.

Nem úgy az első kanyar a pole-os Filippire, aki négyes szendvics egyetlen áldozataként állt ki a versenyből. Néhány körre bejött a Safety Car, majd újraindult a csata, melyben ismét egyértelművé vált Norbi fölénye.

Hamarosan egy másodpercen kívülre került, de onnan nem „tágított”. Tóth Róbert, az M4 Sport WTCC kommentátora ezzel kapcsolatban elmondta, az, hogy Norbi nem lép meg jobban az üldözőjétől, lehet a taktika része is. A versenyző maga mesélt korábban hasonló húzásról, mely a pszichológiai hadviselés része.

Ezúttal pedig a magyar versenyzőnek társai is akadtak a hadviselésben. A Chiltont követők az elejétől kezdve támadási pozícióban maradtak, majd a futam közepénél el is határozták magukat. A csatának azonban két áldozata is lett. A védekező Chilton és az egyik támadó, Gabriele Tarquini is odaveszett.

Így pedig az egyébként a hatodik helyről startoló Thed Björk jött ki nevető harmadikként a csatából.

Ez viszont már nem volt jó hír a számunkra. Míg Michelisz Norbert előző ellenfele a Citroënnel 80 kilót cipelt, a Volvo alapsúlyon hajtott, így hamar kialakult a csata az első pozícióért.

Ritkán látunk olyan keményen harcoló Micheliszt, mint a kínai futam utolsó három körében. Még figyelmeztetést is kapott, de végül az utolsó egyenesben már nem bírta tovább.

WTCC KINA 1

Másodikként ért célba, Thed Björk mögött. A duót Yvan Muller követte a célba, de csak miután megtámadta Norbit. Sikertelenül…

A Zengő csapat versenyzői, Ficza Feri és Nagy Dani az utolsó helyeken érkeztek be. Természetesen amellett, hogy még messze nem tapasztalt pilótákról van szó, a plusz súly, amit a profi hondások „érdemeltek ki”, őket is sújtja.

A hétvége programja a Fő futammal folytatódik, melyet természetesen élőben közvetítünk az M4 Sporton és itt az M4Sport.hu –n is!

WTCC Kina 1 vegeredmeny

 

További tartalmak