Musorujsag
Élő Eredmények

Page nem ment át az orvosin - Olimpiai bronzérmes pótolja az olimpiai bronzérmest

Page nem ment át az orvosin - Olimpiai bronzérmes pótolja az olimpiai bronzérmest

MTI
Nem ment át az első orvosi vizsgálaton Danielle Page, akit a visszatérő Krnjics Szara pótol a bajnoki címvédő Uniqa Sopron női kosárlabdacsapatánál.

A klub tájékoztatása szerint az amerikai születésű, de szerb válogatott Page-ről az a döntés született, hogy a szerződését nem bontják fel, ellenben szüneteltetik. A kosárlabdázó játékengedélye továbbra is a soproniaké, és ha Page felépülését követően játékra alkalmas állapotban lesz, akkor életbe is léptetik a szerződését. A 29 éves sportoló a szabályok értelmében európainak számít, és mivel a két felhasználható tengerentúli helyet Yvonne Turner és Cayla George révén már betöltötték, így a vezetők csak európai játékosban gondolkodhattak a pótlását illetően. Ezért végül a magyar útlevéllel is rendelkező – saját nevelésnek számító – Krnjics mellett tették le a voksukat, aki a klubnál eltöltött öt éve során meghatározó játékos lett.

A döntéshozók szerint a center Sterbenz László vezetőedző irányítása alatt komoly szerepet vállalt a bajnoki címvédésben, tavaly az NB I ötödik legértékesebb játékosának bizonyult. A Page-hez hasonlóan Rióban olimpiai bronzérmes Krnjics csütörtökön érkezik Sopronba, ahol a hatodik szezonját kezdi.

Ugyancsak csütörtökön csatlakozik a kerethez az ausztrál Cayla George, így a soproniak a szombati bajnoki rajton teljes felállásban fogadhatják a BEAC együttesét.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Eltűnt a magyar válogatottba kiszemelt amerikai kosaras
A hivatalos papírok beadása előtt elérhetetlenné vált az az amerikai kosárlabdázó, akit honosítani szeretett volna a magyar szövetség annak érdekében, hogy a jövőben a válogatott rendelkezésére állhasson.
Kosárlabda
Kosarasok lepik el a műjégpályát
Ötödször rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelynek szombaton a fővárosi Városligeti Műjégpálya ad otthont.
Kosárlabda
Dávid Kornél az Eb-re jutásról
Az 1999-es Európa-bajnokságon vett részt legutóbb a magyar kosárlabda-válogatott, akkor a csapat egyik kulcsjátékosa Dávid Kornél volt. Egyetlen NBA-s kosarasunk az M4 Sport Sport7fő című műsorában elmondta, hogyan élte meg a kijutást, és hogy szerinte minek köszönheti a csapat ezt a bravúrt.
Kosárlabda