Musorujsag
Élő Eredmények

Amiért Button keményebb ellenfélnek tartja Alonsót Hamiltonnál

Speedweek
Lewis Hamilton talán gyorsabb nála, Jenson Button mégis Fernando Alonsót tartja a legkeményebb ellenfélnek a rajtrácson.
Fernando Alonso és Jenson Button (Fotó: xpbimages.com) Fernando Alonso és Jenson Button (Fotó: xpbimages.com)

Jenson Button pályafutása során három világbajnok csapattárssal is összemérhette már tudását. Jacques Villeneuve mellett még csak tehetséges fiatalként versenyzett, Lewis Hamilton és Fernando Alonso oldalán viszont már ő maga is bajnoknak mondhatta magát.

A Sky Sportsnak elárulta, miért jelenlegi csapattársát tekinti a nehezebb ellenfélnek. „Lewis egy körön hihetetlenül gyors, talán gyorsabb Fernandónál. De egy teljes szezont tekintve Alonso igazán kemény ellenfél. Mindig versenyképes, gyakorlatilag sosem hibázik, és ezzel nagyon megnehezíti a dolgod” – dicsérte csapattársát Button.

Elmondása szerint remek munkakapcsolat alakult ki közöttük az elmúlt jó másfél évben. „Jól kijövünk egymással, mert mindketten tudjuk a másikról, hogy milyen nehéz legyőzni. Ha valamelyikünknek sikerül, akkor örülünk, és mindketten utálunk veszíteni. De ha így alakul, akkor is tiszteljük egymást, elismerjük, hogy ezúttal jobb volt a másik.”

Ami volt csapattársát illeti, Button továbbra is Hamiltont tartja a bajnokság esélyesének – annak ellenére, hogy a nyári szünet óta hátrányba került Nico Rosberggel szemben. „Szerintem ő nyeri a bajnokságot, mert három verseny alatt képes volt ledolgozni egy igen nagy hátrányt. Sokan elfelejtik, mennyire le volt maradva. Ha az autója rendben van, Lewis a kiegyensúlyozottabb a két mercedeses közül. Az időmérős teljesítménye figyelemre méltó, és a versenyeken is erős, mert érettebb, mint korábban volt. Szerintem ő a legnagyobb esélyes, úgy vélem, idén is megcsinálja” – vélekedett.

Jenson Button (Fotó: xpbimages.com) Jenson Button (Fotó: xpbimages.com)

Miután jövőre Button szünetet tart, Jolyon Palmer helye pedig korántsem biztos a Renault-nál, jelen állás szerint Hamilton az egyetlen brit, akinek biztos helye van a 2017-es rajtrácson. 2009 bajnoka a hazai utánpótlásról is elmondta véleményét. „A legtöbb brit utánpótlás-versenyzőnek nehéz elég pénzt összeszedni a pályafutása előre viteléhez. Nekem szerencsém volt, mert volt szponzorom, amely már a gokartos időszakban támogatott. Sokkal könnyebb annak a helyzete, aki mondjuk Venezuelában vagy Mexikóban keres támogatókat, mivel ott nincs annyi tehetség, mint Nagy-Britanniában, ahol nagy a konkurencia” – mutatott rá.

„Más országok versenyzőit időnként még a Forma–1-ben is tízmilliós nagyságrendű összegekkel támogatják. Nagy-Britanniában ugyanez nehezen megoldható. De remélem, találunk módot arra, hogy újra több tehetséget karoljunk fel a Forma–1-ig vezető úton.”

További tartalmak