Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Ismertette 2017-es versenyzőfelállását a Toro Rosso!

Toro Rosso
„El a kezekkel, ők a mieink” – írta a Toro Rosso frissen kiadott közleményében. A csapat bejelentette, változatlan felállással vág neki 2017-nek!
Carlos Sainz és Danyiil Kvjat (Fotó: xpbimages.com) Carlos Sainz és Danyiil Kvjat (Fotó: xpbimages.com)

Egy hivatalos bejelentéssel indult a nap Austinban: a Toro Rosso megerősítette, hogy Carlos Sainz és Danyiil Kvjat lesz a két versenyzőjük a következő szezonban. Közleményük címében utaltak rá: hiába a spanyol és az orosz távozásáról szóló találgatások, eszük ágában sincs megválni tehetségeiktől. Sainzot az elmúlt hetekben a Renault-val, hozták hírbe, míg Kvjat a hírek szerint Nico Hülkenberg ülésére pályázott eséllyel a Force Indiánál. Mostanáig.

„Nagyszerű hír! Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak, Helmut Markónak és az egész csapatnak a támogatásért és a bizalomért, amit a visszatérésem óta kaptam!” – nyilatkozta Kvjat, aki jövőre harmadik szezonját kezdi meg a csapatnál, melynél 2014-ben mutatkozott be, s ahová idén Barcelonában tért vissza. „Nagyon boldog vagyok, hogy itt maradhatok, hiszen otthon érzem magam a csapatnál. Már várom, hogy folytathassuk a közös munkát a következő évben, a céljaim pedig komolyak. Mint mindig, a folytatásban is elkötelezett leszek, 200%-ot fogok nyújtani, és keményen nyomom majd a gázt. Ez biztos. Most nagyon örülök.”

Sainz is harmadik idényének vág neki a faenzai csapattal – ám ő megszakítás nélkül teszi ugyanezt. „Figyelembe véve, mennyi változás lesz 2017-ben, jó tudni, hogy Danyiil és én csapattársak maradunk a Toro Rossónál. Nagyon jól ismerjük egymást, hiszen már 2010 óta együtt versenyzünk, és mindig jól együtt tudtunk működni. Tudom, hogy még nincs vége az idei évnek, de már nagyon várom a következőt” – mondta a spanyol.

Csapatfőnökük, Franz Tost kiemelte, csapata számára fontos a folytonosság, amit két, már tapasztalt versenyzőjük képvisel. „Rengeteg új dolog érkezik a Forma–1-be, a csapatunk számára viszont – figyelembe véve azt, hogy motorpartnert cserélünk – bizonyos mértékű stabilitást ad, hogy ugyanazokkal a versenyzőkkel dolgozhatunk, miközben ez egyfajta viszonyítási pont is lesz a munkánkhoz. Carlos számára ez lesz a harmadik év a csapatnál, ez pedig sokat elárul arról, milyen nagyra becsüljük őt. Az előző futamokon egyértelművé vált, hogy Danyiil visszanyerte a legjobb formáját. Mindig azt mondtam neki, a jövője az ő kezében van, ő pedig olyan teljesítményt nyújtott, amivel kiérdemelte a versenyzői ülést. Egy erős és fiatal párossal vágunk neki a 2017-es szezonnak, amelytől versenyképes teljesítményt várunk.”

A csapatok eddig ismert 2017-es felállása:

Mercedes – Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Ferrari – Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen

Red Bull – Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Williams – megerősítésre vár

Force India – Sergio Pérez, megerősítésre vár

Toro Rosso – Danyiil Kvjat, Carlos Sainz

Renault – Nico Hülkenberg, megerősítésre vár

Sauber – megerősítésre vár

McLaren – Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne

Manor – megerősítésre vár

Haas – Romain Grosjean, megerősítésre vár

További tartalmak