Musorujsag
Élő Eredmények

A Békéscsaba kapitánya még magasabbra tör csapatával

m4sport.hu | Szerző: Pál István
A legutóbbi három szezonban egyeduralkodó volt a Békéscsaba női röplabdacsapata a magyar mezőnyben, és az európai porondon is megmutatta magát. Soós Nikolett csapatkapitány már akkor Békéscsabán játszott, amikor még csak álmodtak a sikerekről a Viharsarokban. Most pedig minden magyar csapat a kék-fehérek skalpjára vadászik, és a Bajnokok Ligája sem csak televíziós szórakozási lehetőség. A huszonnyolc éves játékos az m4sport.hu munkatársának nyilatkozott.

November 1-én az egyik legfontosabb meccsetek következik, a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Minden gondolatotok a cseh Agel Prostejov csapata körül forog?

Egyelőre elsősorban a szerdai Nyíregyháza elleni bajnokira koncentrálunk – válaszolta az m4sport.hu kérdésére Soós Nikolett, a LINAMAR-Békéscsabai RSE csapatkapitánya.

A nyírségiek alaposan megerősödtek.
Remek légiósokat tartottak meg, illetve igazoltak, és jó magyar játékosokat is Nyíregyházára tudtak csábítani. Nagyon készülnek – ahogy mi is -, a felkészülési meccsek alkalmával már találkoztunk, de akkor a válogatottak nélkül játszott mindkét együttes. Nem lesz könnyű mérkőzés. Minket akar mindenki megverni, hiszen mi vagyunk a bajnokok, de ezt a terhet el kell bírnunk.

Érd, 2016. február 12. A békéscsabai Sarah Clement, Tálas Zsuzsanna, Soós Nikolett és Tálas Zsuzsanna (b-j) a női röplabda Magyar Kupa döntőjében játszott Linamar-Békéscsaba - Vasas Óbuda mérkőzésen az Érd Arénában 2016. február 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor Soós Nikolett (11) kirobbanó öröme érthető: a Békéscsaba az előző két szezonban letarolta a magyar porondot. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az elmúlt három szezon bajnokáról beszélünk, de te már akkor is itt voltál, amikor nem voltak ekkora sikerek, Molcsányi Ritával együtt ketten vagytok Békéscsabán a kezdetektől. Mi a legnagyobb változás a korábbi, sikertelen időszakhoz képest?

Ritával tényleg végigéltük a folyamatot, a klub is egyre nagyobb, és ezért jobb játékosokat tudtunk idehozni, szépen lépdeltünk előre. Pár éve még nem így jöttek az ellenfelek ide, mostanra kivívtuk a tiszteletet, és talán félve jönnek be a csarnokunkba.

Most pedig a Bajnokok Ligájába juthattok.

Nekem rengeteget jelent a klub, önmagában már az is, hogy magyar csapatként ott tudnánk lenni, mennénk pár kört… A pályafutásom elején, el sem tudtam képzelni, hogy magyar csapattal BL-ben játszhatok, hogy nem kel hozzá külföldre igazolni, most pedig esélyünk nyílik rá.

Mihez köthető a fejlődés?

Úgy gondolom, amikor Baran Ádám átvette az elnöki posztot, akkor indult be minden. Nagy Attilával és Kormos Mihállyal elkezdtek dolgozni, a jövőkép kezdett kialakulni, és sorra valósítottuk meg az elképzeléseket.

Meddig juthat az egyesület?

A klub hosszútávú jövőjéről még nyilatkozni sem mernék, mert ki tudja most már, hol a határ, szinte bármit elérhetünk. A szezonban alapelvérás, hogy a bajnokságban és a Magyar, Kupában védjük meg a címünket. A Közép-európai Liga más, erősebb, mint az előző idényben volt. Nem ismerünk mindenkit, nehéz az esélyeket latolgatni. A négy közé jutás lehet az alap, de azért személyes elvárás is van, én nem érném be ennyivel.

Nyilván az előző ezüst után egy még fényesebb érem…
A trófea megszerzése a célom. Fájó volt a döntőbeli vereség, még ha egy nagyon jó csapattól is kaptunk ki. A BL-ben a cseh bajnokkal kerültünk össze, a papírformalapján erősebb együttes nálunk: nyolc éve stabil BL-csapat, német, kubai, szlovák válogatottakat foglalkoztat. Amikor tavaly összekerültünk az Olympiakosszal, ott is megmutattuk, le tudunk győzni jobb csapatokat, most is erre lesz szükség.

Ha már az egyéni ambíciókról is beszéltünk: mennyire fájó neked, hogy nem voltál ott az Eb-re kijutó magyar nemzeti csapatban?
Elég szerencsétlenül jött ki nekem: vagy betegség vagy sérülés, ráadásul műtét jött közbe. Most nyáron kivételesen nem, be is hívtak, de nagyon rossz a térdem, rendbe kellett rakatnom. Remélem, ettől függetlenül a jövőben számítanak rám.

További tartalmak