Musorujsag
Élő Eredmények

Megbüntette a FIFA a spanyolokat

MTI
A Real Madrid és az Atlético Madrid után a spanyol szövetséget is megbüntette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályok megsértése miatt.

A FIFA január közepén két átigazolási időszakból kizárta a két klubot, majd fellebbviteli testülete szeptember 8-án jóváhagyta ezt a döntést.

A szankció miatt a klubok nem regisztrálhatnak új játékosokat a következő két átigazolási időszakban, erre legközelebb 2018 januárjában lesz lehetőségük. Az Atléticót 900 ezer (255,6 millió forint), míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra (102,2 millió forint) is megbüntette a nemzetközi szövetség.

A FIFA most a nemzeti szövetséget is elmarasztalta, mert megadta a szükséges engedélyeket az érintett kluboknak arra, hogy kiskorú játékosokat igazoljanak külföldről. A szervezet fegyelmi testülete kedden úgy foglalt állást, hogy a spanyol szövetségnek 220 ezer svájci frankos (62,48 millió forint) bírságot kell fizetnie, s amellett, hogy figyelmeztetésben és megrovásban részesült, fél éven belül a vonatkozó előírásokkal összhangban kell módosítania saját szabályozását.

A FIFA vizsgálata az Atlético Madrid esetében a 2007 és 2014, a Real Madridot illetően pedig a 2005 és 2014 közötti időszakot ölelte fel.
Korábban hasonló szabálysértés miatt a Barcelonát is megbüntették.

További tartalmak