Musorujsag
Élő Eredmények

Illegális challenge a mennyeiben, avagy mit nekünk himi-humi ligák

m4sport.hu | Szerző: Horti Gábor
Erre biztosan nem számított Horti Gábor és az m4sport.hu stábja! Az Érsekvadkert-Cered Nógrád megyei mennyei meccs során - melyet egyébként a vendégek nyertek - még a FIFA által sem jóváhagyott videóbírói szerepkörben is meg kellett állniuk a helyüket. Hála technikának kiderült, hogy a nem gól amúgy gól, végül azonban még sem az.

Lassan egy éve toljuk a megyei road show-t, de ilyen keményen még nem kaptunk a vidéki életből. Ahogyan megérkeztünk az érsekvadkerti pályára,  töményen, intenzíven jött szembe a szomszéd gazdagságból a tehenészet hétköznapi munkaszaga. Persze az afféle belvárosi tápos csigavéreknek kellett egy kis idő, amíg az akklimatizálódás végbement.

A másik csoda: az ifistáknál tényleg lejtett a pálya. Ácsi, ácsi, nem a játékvezető, de nem is a létszámhiány okozta ezt, egyszerűen és szemmel láthatóan is feljebb volt a pálya egyik sarka, mint a másik. Az emelkedőből, meg a lejtőből is mindenki kapott!

Kapott volna az egyik ceredi ifista is egy hazai szurkolótól. A vendégek profi frizurát magára csippentő, cigány származású játékosa, – aki amúgy ördöngösen ügyes focista – kiszólt az egyik  talán apukának-talán vezetőnek, erre a „megkereslek kisgyerek az öltőző előtt” választ küldte a már nem csak párától terhelt levegőbe!

Horti mennyei megyei Horti Gábor (balról) és mennyei stábja Vadkerten sem unatkozott – fotó: Horti Gábor

Az Érsekvadkert-Cered felnőtt mérkőzés már korán eldőlt. A 25. percben Ficzere Bence bekotorta a hazaiak kapujába a labdát.  Előtte is döngették egymást a konkurensek. A csúszós, amúgy jó állapotú pályán volt lehetőség pici csomagok elhelyezésére boka magasságban. De a legjobb  nem ez volt, hanem az, amikor a mi, vagyis az m4sport.hu stábjától kértek egy illegális challenge-et.

Történt, hogy egy beívelés után a felső léc környékén zuhant le a labda. Elsőre mindenki a maga igazát erőltette. Jött a vendégektől a gól miatti apelláta, aztán a háló kiszakadása miatt nyüvesztették az amúgy jól irányító sporit. Amíg a TMK-sok gyorskötözést intéztek, addig jött a videó bíró!  Egyszer csak ott termett mindenki a kameránk, pontosabban a monitorunk előtt.

Tiszta NFL! A képviselők azt skubizták, vattafakk történt? Persze, hogy jó operatőrünknek köszönhetően az összes jelenlévő láthatta a hálóba zuhanó labdát. A cerediek azonnal rikkantottak örömükben, kettő nekik, a hazaiak meg amiatt indultak be, hogy nemáhogy ne! Az UEFA meg a FIFA még mindig totojázik a visszanézős ítélet körül, itt Vadkerten, meg eldönt mindent?

Nem, persze, hogy nem döntött, de érdekes volt figyelni a csapatok reakcióját! Naná, hogy mi is kaptunk, mit avatkozunk a nagyok játékába, de a beszólós, szőlőcukor szagú krapekkal meg  aztán végképpen nem foglalkoztunk!

Szóval, megvolt Magyarország első nem hivatalos challenge, hol máshol, mint a megyei bajnokságban?

Hahó, hol vannak ehhez a mindenféle himi-humi ligák???

A teljes meccset IDE KATTINTVA nézheti vissza.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Közvetítés a platóról, mennyei életérzés Szajolon
Beindult a megyei! Azonnal torokra ugrottunk, hiszen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban már a 6. fordulóban egymásnak esett a kampionató két remek, ráadásul szomszédos csapata, a Szajol és a Törökszentmiklós.
Magyar futball