Musorujsag
Élő Eredmények

Gyurcsó: "A 4-0-át nem kell túlmagyarázni"

MTI
Gyurcsó Ádám jegyezte a harmadik magyar találatot, a válogatott pedig hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a pont nélküli, sereghajtó Andorra felett a 2018-as, oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának negyedik fordulójában. A Pogon Szczecin támadója szerint türelmesen és pontosan kellett játszaniuk a betömörülő vendégek ellen.

„Fontosabbnak tartom, hogy sikerült megnyernünk az előzetesen kötelezőnek tartott mérkőzést. De a gól plusz élményt ad, hiszen ez az egész sava-borsa” – hangsúlyozta a második magyar gólt jegyző védő. Kiemelte, szerették volna korán megszerezni a megnyugvást jelentő első gólt, ám az ellenfél jól védekezett. – „Az első félidőben le tudták zárni a széleket, a másodikra kicsit elfáradtak. Uraltuk a mérkőzést, nem volt benne a levegőben, hogy gólt kapunk.”
Hozzátette, a svédek elleni keddi felkészülési találkozón is vérre menő, kőkemény csatát és nagy küzdelmet vár, hiszen mindkét csapat a győzelemért lép majd pályára. A Groupama Arénában 19.45 órakor kezdődő mérkőzésen játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint búcsúzik el a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos.

Az Andorra ellen vezető gólt szerző Gera Zoltán kifejtette, helyenként jól játszó csapatot láthattak a nézők, s jó eredményt hozott az együttes a négy lőtt góllal.
„Örülök, hogy közel teltház előtt tudtunk játszani, a szurkolókat is sikerült megörvendeztetnünk” – mondta Gera, aki a soron következő kvalifikációs találkozót, a márciusi, Portugália elleni mérkőzést vízválasztónak nevezte, s hozzátette, bravúr kell az első két hely valamelyikének megszerzéséhez a csoportban.

A magyarok harmadik gólját jegyző Gyurcsó Ádám leszögezte, nagyon nehéz, brusztos mérkőzést volt, de az első két találat után megnyugodott a házigazda.
„Türelmesnek kellett lennünk, figyelni a pontosságra. Tudtuk, hogy be fognak tömörülni, az egész csapattal védekeznek majd. Magabiztosan járattuk a labdát, bár nem helyeztek ránk nagy nyomást, de a 4-0-t nem kell túlmagyarázni.”

A magyar együttes kapuját védő Gulácsi Péter kifejtette, a csapat jól zárt, kontrollálta a mérkőzést, és büszke lehet az eredményre.
„Négy meccs ment el a sorozatból, tapadni szerettünk volna az előttünk lévő csapatokra a mai találkozóval, ez sikerült. Számolgatni nem érdemes, a következő selejtező csak márciusban lesz a portugálok ellen idegenben. Ez nehéz összecsapás lesz, de egyben lehetőség is a közelebb lépésre” – tette hozzá.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Gera Zoltán: "Kényelmes győzelmet arattunk"
Az első gól szerzője, Gera Zoltán jókedvűen nyilatkozott az M4 Sportnak, miután a magyar válogatott vasárnap este 4-0-ás győzelmet aratott Andorra ellen a Groupama Arénában rendezett világbajnoki selejtezőn. A Ferencváros labdarúgója Dzsudzsák Balázs csapatkapitányhoz hasonlóan köszönetet mondott a szurkolóknak. Bernd Storck szövetségi kapitány ugyancsak elégedett az eredménnyel.
Magyar futball
Nézze meg nálunk Gera utánozhatatlan passzát
Gera Zoltán nem csak gólt lőtt az Andorra elleni vb-selejtezőn, hanem az ő nevéhez fűződik a találkozó legfurcsább jelenete is. A videóban megtekintheti az akrobatikus Gera-passzt.
Magyar futball
Kettővel megyünk Andorra ellen
Gera Zoltán a 33. percben, Lang Ádám 10 perccel később talált az andorraiak kapujába, ezzel Magyarország 2-0-s vezetéssel vonulhatott pihenőre.
Magyar futball
Kőkemény védekezésre készülnek az andorraiak
Az andorrai labdarúgó-válogatott azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy vasárnap minél tovább megőrizze kapuját a góltól a magyarok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen.
Magyar futball
Gera játéka kérdéses Andorra ellen
A magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatót tartott Telkiben. A sajtótájékoztatón a már százszázalékos Korhut Mihály és a lettek ellen gólt szerző Gyurcsó Ádám mellett Bernd Storck szövetségi kapitány vett részt aki elmondta, hogy Gera Zoltán sérüléssel bajlódik, így nem biztos, hogy pályára lép vasárnapi vb-selejtezőn.
Magyar futball