Musorujsag
Élő Eredmények

Szatmári Petra Eb-ezüstérmes Szófiában

MTI
Szatmári Petra ezüstérmet nyert a 81 kilogrammos súlycsoportban a szófiai női ökölvívó Európa-bajnokságon.

A magyar versenyző a kontinensviadal szerdai döntős napján a török Elif Günerivel csapott össze, és pontozásos vereséget szenvedett.

Az első menet „tapogatózással” kezdődött, majd a magyar bokszoló vitt be pontos ütéseket, bár ellenfele is talált. A folytatásban Güneri fölénybe került, s az utolsó menetben – amelyre érezhetően mindkét fél elfáradt – megőrizte előnyét. Így a török öklöző mindhárom pontozónál 40:36-ra jobbnak bizonyult, s 3-0-s, egyhangú pontozással nyert.

„Az, hogy a mérkőzés képe így alakult, annak is köszönhető, hogy Szatmárinak kevés mérkőzése volt az év második felében. Azt gondolom, hogy a második hely nagyon szép eredmény, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Petrának volt egy hosszabb kihagyása a nyáron egészségügyi problémája miatt” – idézi a magyar szövetség közleménye Kovács Mária vezetőedzőt, aki hozzátette. – „Bronzérmeket ígértem az Eb előtt, hát egy ezüst lett belőle, de gondolom, hogy ezt senki sem bánja. Petra előrelépett a bukaresti Eb-n szerzett bronza után. Ha problémamentesen készülhet és teljesen odaadja magát az ökölvívásnak, akkor biztos, hogy megszületik az arany is, teljessé fog válni az éremkollekciója!”

A 2013-ban ifjúsági világbajnok Szatmári eddigi legnagyobb sikerét aratta a felnőttek között, egyúttal a szófiai küldöttség egyetlen magyar érmét szerezte meg.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A megcsappant lövőerő és a csúcsforma nyomában a női kéziválogatott
A december 4-én kezdődő svédországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott két kulcsembere szerint még közel sincs kész a rajtra Kim Rasmussen együttese. Görbicz Anita amellett, hogy az M4 Sport kamerái előtt elismerte, messze még a csúcsforma, bizakodik, a csoportmeccsek kellő alapot nyújtanak majd a további szerepléshez. Szucsánszki Zita azt is elárulta, hogy Tomori Zsuzsanna és Szöllősi-Zácsik Szandra <a href="https://www.m4sport.hu/2016/11/21/tomori-zsuzsanna-nelkul-keszul-tovabb-a-kezivalogatott/" target="_blank">hiányában</a>, mivel lehetnek képesek pótolni a megcsappant lövőerőt.
Kézilabda
A Fradi nem hozná többet kellemetlen helyzetbe Kassait
A Ferencváros egyelőre nem kapott hivatalos választ a Magyar Labdarúgó Szövetségtől arra a levélre, amelyben azt kérte, hogy Kassai Viktor a jövőben ne vezessen mérkőzést a klubnak. Orosz Pál szerint a játékvezetőnek is jót tenne, ha nem kapna szerepet a Fradi-meccseken.
Magyar futball
Puskás-kiállítás nyílik a 6:3 63. évfordulóján
A székesfehérvári Szent István Király Múzeum lesz az első állomása a "Puskás Ferenc 10" című országjáró vándorkiállításnak: a pénteki megnyitót követően több héten át lesznek láthatók az egykori labdarúgó relikviái.
Magyar futball