Musorujsag
Élő Eredmények

Ott lesz Hamilton a gumiteszten?

Auto Bild Motorsport
Német sajtóértesülés szerint Lewis Hamilton nem vesz részt a Pirelli utolsó gumitesztjén, amit holnap rendeznek a szezonzáró helyszínén. A Mercedes szerint az információ „helytelen”, hiszen továbbra is napirenden van a háromszoros világbajnok szerepeltetése.
Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

A Forma–1 hivatalos gumiszállítója eddig külön-külön gyakorolt segítőivel, holnap azonban az utolsó tesztnapon mindhárom csapat (a Mercedes mellett a Ferrari és a Red Bull vett részt a 2017-es abroncsok kipróbálásában) pályára gurul. A Pirelli korábban arra kérte a csapatokat, tapasztalt, állandó pilótáikat ültessék autóba, ehhez azonban lényegében csak a Ferrari tartotta magát.

A vörösöknél Sebastian Vettel teljesítette a legtöbb kört, míg a Mercedesszel Pascal Wehrlein, a Red Bull-lal pedig Pierre Gasly tesztelt legtöbbet. Az ezüstnyilaknál egyszer Nico Rosberg is pályára vitte a módosított 2015-ös autót, és a tervek szerint az utolsó gyakorláson is az egyik aktív pilóta tesztel. Az Auto Bild Motorsport úgy tudja, ennek a pilótának papíron Hamiltonnak kell lennie, korábban ugyanis már megbeszélték, a világbajnok Malajziába utazik, a második helyezett pedig Abu-Dzabiban marad.

Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

Csakhogy a háromszoros világbajnok a lap információi szerint lemondott erről a lehetőségről (cikkükben ismeretlen okokról írnak), a címvédő alakulatnak tehát ismét Pascal Wehrleint kell autóba ültetnie. A döntés annyira nem lenne meglepő, ismerve a brit tesztekhez fűződő viszonyát (többször elmondta, nem ez a kedvenc időtöltése, hiszen unalmasnak tartja a körözgetést).

Később azonban az ABM a Mercedes egyik szóvivőjét is felkereste, aki igyekezett cáfolni az idézett cikkben megjelenteket, egyelőre tehát az tűnik a „hivatalos álláspontnak”, hogy Hamilton ott lesz a gumiteszten. „Az információ helytelen” – kezdte. „Továbbra is a napirenden van, hogy Lewis autóba ül, és arra számítunk, hogy holnap vezetni is fog” – tette hozzá diplomatikusan.

A lap végül megemlíti, a háttérben akár a csapat és a pilóta „nézeteltérése” is állhat, a szezonzáró után ugyanis nem a legrózsásabb a felek kapcsolata (persze azért nem egy komolyabb vitára kell gondolni). Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója ugyanis nehezményezte, hogy Hamilton vasárnapi taktikájával (lassította a mezőnyt, hogy a riválisoknak legyen esélyük Rosberg ellen) a csapat győzelmét kockáztatta, előtérbe helyezve saját esélyeinek növelését.

Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak