Musorujsag
Élő Eredmények

Gyászszünetet kér a FIFA világszerte a Chapecoense tragédiája miatt

MTI
Minden hétvégi mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet kér a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a brazil Chapecoense csapatát ért repülőgép-szerencsétlenség miatt.

A FIFA pénteken arra is felszólította a csapatokat, hogy fekete karszalaggal lépjenek pályára a bajnoki meccseken.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdán közölte, hogy a hétvégén egyperces néma gyászszünettel kezdődnek a hivatalos mérkőzések.

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata hétfőn este zuhant le Kolumbiában, röviddel a medellíni repülőtéren tervezett leszállás előtt. A hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgépnek kifogyott az üzemanyaga. A katasztrófát a gép hat utasa élte túl, 71-en meghaltak, köztük a Copa Sudamericana döntőjére utazó Chapecoense 19 játékosa.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Gyászszünettel kezdődik az El Clásicó
Egyperces néma csenddel fog kezdődni az európai klubfutball szombati csúcsrangadója. A Barcelona és a Real Madrid a gyászszünettel a Chapecoense brazil labdarúgóklub elhunyt játékosairól fog megemlékezni, akik a kolumbiai légi szerencsétlenségben vesztették életüket.
Külföldi futball
Újjáépítenék a tragédia sújtotta brazil focicsapatot
A brazil élvonalbeli Chapecoense labdarúgóklub alelnöke eltökélt abban, hogy talpra állítsa a csapatot, és mindent megtesz azért, hogy a gárda jövőre ismét pályára lépjen azok után, hogy a keret legtöbb tagja hétfőn este életét vesztette a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenségben.
Külföldi futball
Hatan élték túl a kolumbiai légi katasztrófát
Nem végleges adatok szerint a Chapecoense brazil labdarúgóklub 19 játékosa hunyt el a kolumbiai légi szerencsétlenségben, míg három csapattag és a lezuhant repülőgép további három utasa túlélte a katasztrófát.
Külföldi futball