Musorujsag
Élő Eredmények

Xavi elmondta, mire fogadna Messi eligazolásával kapcsolatban

Xavi elmondta, mire fogadna Messi eligazolásával kapcsolatban

MTI
Xavi Hernández, az FC Barcelona korábbi sztárja nem tudja elképzelni, hogy Lionel Messi elhagyja a katalán labdarúgóklubot, annak ellenére sem, hogy az argentin támadó nem hosszabbította meg szerződését a spanyol bajnokkal.

A 133-szoros válogatott középpályás korábban kilenc szezonon keresztül játszott együtt Messivel, aki 2004-ben mutatkozott be a nagycsapatban.

„Kapcsolatban állok Messivel és azt gondolom, hogy boldog és elégedett a helyzetével. Tisztában van vele, hogy számára a Barcelona a világ legjobb klubja, nem tudom elképzelni őt más csapatnál” – nyilatkozott pénteken a rádió Cope-nak a jelenleg a katari al-Szaddban légióskodó 36 éves futballista.

Lionel Messi – akinek kivásárlási ára 250 millió euró – a Barcelona történetének legeredményesebb gólszerzője, de egyelőre még nem hosszabbította meg 2018-ig élő kontraktusát a katalán klubbal. „Nem beszéltem vele az új szerződéséről, de ha fogadnom kellene, nem számítanék rá, hogy másik klubhoz megy. Több pénzt tudna keresni, de nem hiszem, hogy őt csak a pénz érdekli, sokkal fontosabb számára a stabilitás” – tette hozzá Xavi.

A Barcelona vasárnap csak 1-1-es döntetlent játszott San Sebastiánban a Real Sociedaddal, és hatpontos hátrányba került a Real Madrid mögött. Így akár kilenc pontra is nőhet a két csapat közötti különbség a szombati, barcelonai El Clásico után, amennyiben kikap Luis Enrique együttese.

„Talán a Barcelona játszik majd nagyobb nyomás alatt, de a Clásicók különleges összecsapások. Akár húsz ponttal is le lehetsz maradva az ellenféltől, mégis játszhatsz egy nagyszerű meccset. A Real Sociedad ellen mutatott játéknak semmi jelentősége nincs” – fogalmazott Xavi.

A Barcelona közel teljes kerettel várhatja a Real Madrid elleni csúcsrangadót, miután a csapatkapitány Andrés Iniesta hathetes kihagyást követően visszatérhet az együttes. Xavi szerint egykori csapattársának felépülése nagyban javítja a Barcelona győzelmi esélyeit.

„Iniesta egy rendkívül különleges tagja a csapatnak. Sokan azt mondják, hiányzik a Barca játékából a kontroll és a gondolkodás. Iniestával ezek is visszatérnek” – fogalmazott Xavi, aki 1998 és 2015 között 17 éven keresztül volt „oszlopos tagja” a klubnak.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hét ok, amiért mindenki várja az El Clásicót
Rohamosan közeledik az El Clásicó, a Barcelona és a Real Madrid összecsapása, a világ labdarúgásának egyik legnagyobb rivalizálása, ami minden futballrajongó számára ínycsiklandó kikapcsolódást nyújt, még abban az esetben is, ha valaki nem is szereti a két csapatot, vagy egyáltalán a spanyol bajnokságot. Most pedig megpróbálunk hét okkal szolgálni, akik esetleg kételkednének abban, hogy nem biztosan érdemes nézni az összecsapást.
Külföldi futball
Botlott a Barcelona
A címvédő Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Real Sociedad otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának utolsó vasárnapi mérkőzésén.
Külföldi futball
Ebben a „mamuszban” játszik majd Messi az El Clásicón
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának sztárja, Lionel Messi a minap a nagyközönség számára is bemutatta az Adidasszal közösen tervezett cipőjét, melynek a névadója is egyben, és amilyenben a december 3-i Real Madrid elleni rangadón is kifut majd a pályára. A különleges kialakítású stoplis avatóján pedig leszögezte, a katalán együttes nem egyszemélyes.
Külföldi futball
Mourinho elmondta véleményét Messiről és az MU-ról
A Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere, José Mourinho szerdán egy sajtótájékoztató keretein belül elmondta, kizártnak tartja, hogy együttese megszerezze a Barcelonától Lionel Messit, akinek véleménye szerint a katalánoktól kéne majd visszavonulnia. A portugál mester nyilatkozatából az is kiderül, hogy szerződése lejárta után is szívesen folytatná a munkát az Old Traffordon.
Külföldi futball