Musorujsag
Élő Eredmények

Ezért nem igazolt az MU-hoz Hummels

m4sport.hu/Daily Mail
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy Mats Hummels 2014-ben a Manchester Unitedhez igazoljon - derült ki egy interjúból, amelyben a világbajnok német védő azt is elárulta, miért nem hagyta el akkor a Borussia Dortmundot.

A jelenleg a Bayern Münchenben futballozó Hummels a Daily Mailnek nyilatkozva azt mondta, nagyon közel voltak a megállapodáshoz. „Az utóbbi években több megbeszélés is volt. Voltak ajánlataim Angliából és a három spanyol nagycsapat egyikétől is. De Angliából a legkomolyabbak. Van Gaal engem akart, de nem ő volt az egyetlen” – utalt a 27 éves hátvéd arra, hogy már az MU korábbi edzője, David Moyes is érdeklődött iránta 2013-ban.

Mats Hummels - fotó: EPA/Bernd Thissen Mats Hummels – fotó: EPA/Bernd Thissen

Ami miatt mégsem hagyta el a Dortmundot a Vörös Ördögök kedvéért, az elmondása szerint az akkoriban a BVB-t, jelenleg a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp személye volt, akivel a mai napig jó kapcsolatot ápol. „Nem állítom, hogy Liverpool-drukker vagyok, Angliában nincs kedvenc csapatom. Egyszerűen csak azt akarom, hogy Klopp nyerjen. Ha egy másik csapat edzője lenne, akkor annak szurkolnék. Klopp-drukker vagyok.”

Jürgen Klopp – fotó: EPA/Peter Powell

Hummels azzal is tisztában van, hogy most már nem lenne egyszerű a szigetországba igazolnia. „Hamarosan 28 éves leszek, és öt évre aláírtam a Bayernhez.”

A világbajnok futballista az interjúban azt a rendkívül fontos részletet is elárulta, hogy német létére nem szereti a sört. „Az ízét nem szeretem. Tizenötször próbáltam eddig.” Hummels amúgy sem ápol túl szoros barátságot az alkohollal, elmondása szerint ugyan néha lecsúszik egy-egy gin-tonic, de alapvetően vizet iszik és még soha nem volt úgy igazán berúgva.

További tartalmak