Musorujsag
Élő Eredmények

Valentino Rossi: Toto Wolffnak megvan a számom…

Autoweek, Speedweek, Twitter, F1Reports
Valentino Rossi jelezte, Toto Wolff bármikor felhívhatja őt, ha tanácstalan Nico Rosberg pótlása kapcsán… Mém- és pletykaáradat, valamint jelöltek, akik biztosan nem jelöltek…

Nico Rosberg visszavonulása maga volt az elképzelhetetlen, így azok után, hogy megtörtént, már-már úgy tűnik, nem is létezik az elképzelhetetlen. Mindezt az internetet elárasztó pletykák és találgatások jelzik, melyeknek valóban csak a fantázia szabhat határt. Az meg végtelen.

Boldog-boldogtalant összefüggésbe hoztak már a Mercedesszel, ám a sorjázó nevek sok esetben inkább csak álomszerű kívánságnak (vagy jópofa poénnak) tűnnek, mintsem valóságos lehetőségnek.

„Helyzetjelentés” Brackleyből a pénteki bejelentés után:

Hogy a Mercedes mennyire vonzó csapattá vált, jól jelzi, hogy senki sem képes nemet mondani rájuk – még akkor sem, ha valójában nem is kínáltak nekik lehetőséget. Amikor Toto Wolffot múlt pénteken Bécsben arról faggatták a sajtótájékoztatón, milyen feltételeknek kell megfelelnie Nico Rosberg leendő utódjának, a felsorolás végén a rali-vb többszörös bajnoka, Sebastien Ogier is kísértésbe esett, s kezét feltéve jelezte, ő szívesen beugrik segíteni…

Ha halottakat nem is támaszt fel, egy Mercedes-ülés így is csodákra lehet képes. Például „nyugdíjasokat” hozhat vissza a versenypályára… „Nagyon elégedett vagyok a döntésemmel. De ki ne akarna versenyezni a Mercedesnél?” – nyilatkozta az F1-es pályafutását Abu-Dzabiban lezáró Felipe Massa a Globónak, miután arról kérdezték, meggondolná-e magát, ha Toto Wolff ajánlatot tenne neki. Persze jelezte: „Nem hinném, hogy engem fognak szerződtetni, és remélem, hogy egy jó versenyzővel fogják folytatni. De a mezőny legjobb autóját vezetni minden versenyző számára élmény.”

És talán éppen ez az oka annak, hogy a legkomolytalanabb kijelentések mögé is mindig elbújik egy csipetnyi félszeg komolyság is.  

 

Rossi lehetősége 10 évet késett…

Toto Wolff Rosberg bejelentése után azzal viccelődött, talán a velük a közelmúltban tesztelő Jorge Lorenzót, esetleg Valentino Rossit is alkalmazhatnák. Az olasz Sky felvetette ezt a lehetőséget a „Doctornak” is – és még ő sem zárkózhatott el… „Nem is tudom, jó lenne” – felelte. „Ha fel akar hívni, tudja a számomat!” A

37 éves olasz tíz éve már kacérkodott a gondolattal, hogy kettővel több kerékre vált, s a Ferrarival egy F1-es tesztprogramot is teljesített.Elmondása szerint a mostani Mercedesben is szívesen kipróbálná magát. „Hogy mondhatnék nemet? Volt szerencsém tesztelni a Ferrarival, és sok jó barátom van Maranellóban. A Mercedesszel tesztelni talán félig árulás lenne, de hogy ne próbálnám ki magam, ha a Mercedes kérne rá?” S

tefano Domenicali, a Ferrari akkori csapatfőnöke úgy véli, ha 2006-ot írnánk, még komolyan is lehetne venni a Rossival kapcsolatos pletykákat. „Valentino annyira tehetséges volt a tesztjeinken, hogy állítom, megállta volna a helyét a Forma–1-ben is. De ezzel már tíz évet elkéstünk. Akkoriban még jó lett volna az időzítés a váltáshoz, de végül hű maradt a motorokhoz” – magyarázta az olasz. „A legnagyobb változást a kerék a kerék elleni csaták jelentették volna számára, ami teljesen más, mint a motoroknál. Ahogy az ívválasztás és a taktika is.”

Rossi egyébként maga is megdöbbent Rosberg bejelentésén. „Sokkolt. Azért is, mert Nicóval szoktunk beszélgetni a győzelmei után. De tiszteletet érdemel a döntése miatt, mert ez egy személyes elhatározás volt. És Lewis Hamilton sem lesz boldog, mert mindig is nagy volt közöttük a rivalizálás. Szerintem ő is csalódott most” – vélekedett a MotoGP sztárja.

Nyilatkozata önmagában is jelzi, Rosberg bejelentése olyan nagy horderejű volt, hogy még az F1-en kívül is sokakat foglalkoztat.

Na meg persze ötletet ad az internetes mémőrültek számára is!  

Ő lenne a legjobb megoldás?

Vettel átolvasta a szerződését, és megtudta, nincs benne kilépési záradék…  

Hamilton megoldja Roscoe-val? Legalább a „ROS” rövidítés nem tűnne el…

 Egy hely, ahol Alonso szívesebben lenne…  

További tartalmak