Musorujsag
Élő Eredmények

Csapattársra várva: Hamilton előtt „titkolózik” a Mercedes

Sky Sports
Nem vesz részt a Mercedes versenyzőkeresésének folyamatában Lewis Hamilton – árulta el Toto Wolff. Esteban Oconnal egyelőre nem számolnak – a francia csapatától egy újabb tippet viszont kaptak…
Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

„Bárkivel is kezdenek beszélni, remélem, megmondják neki, hogy ha nem bírja a nyomást, jobb, ha nem is jön…” – jegyezte meg viccesen Lewis Hamilton még múlt héten, amikor Nico Rosberg lehetséges utódjáról kérdezték. Már akkor közölte, nem igazán érdekli, kit választ a Mercedes, mivel minden csapattársát le akarja győzni, kiváltságos státuszra pedig nem vágyik.

Most elárulta, valójában nem is tud sokat a háttérben folyó egyeztetésekről. „Várom a főnökök döntését. Nagy a titkolózás a részükről. Csak azt tudom remélni, hogy a versenyző, aki csatlakozik a Mercedeshez jövőre, készen áll majd arra, hogy együtt dolgozzunk” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Jövőre új autók jönnek, muszáj minden tapasztalatunkat felhasználnunk a fejlesztéseknél ahhoz, hogy a Red Bull és a Ferrari előtt maradjunk. Mindent elkövetünk, hogy az élen tartsuk a Mercedest.”

Toto Wolff elárulta, Hamilton egyelőre nem is számíthat másra, mint titkolózásra – véleményét nem kérik ki döntésük előtt, csak utólag egyeztetnek vele a csapattárs személyéről. „Ez ugyanúgy megy, mint bármely másik alkalmazott esetében. Lewist akkor fogjuk informálni, ha már eljutunk odáig, hogy tudjuk, mi lesz a megfelelő választás” – nyilatkozta.

Azt ugyanakkor hangsúlyozta, nem szeretnék, ha versenyzőjük elégedetlen lenne. „Ő egy fontos alappillére a csapatunk sikerének. Amikor idejött, minden megváltozott, és fontos szerepet játszott ebben. Fontos, hogy jól érezze magát nálunk. A két versenyző közötti kapcsolat az egyik legfontosabb szempont, amit számításba veszünk.”

Toto Wolff (Fotó: xpbimages.com) Toto Wolff (Fotó: xpbimages.com)

Wolff csapatával igencsak sok nevet összefüggésbe hoztak, a legfőbb esélyeseknek azonban Pascal Wehrleint és Valtteri Bottast tartják ülésükre. Ami a Mercedes másik utánpótlás-versenyzőjét, Esteban Ocont illeti, a vele 2017-re már szerződést aláíró Force India menedzsere, Otmar Szafnauer elárulta, őket még nem kereste a Mercedes. „Nálunk még nem érdeklődtek. És remélem, nem is fognak” – nyilatkozta a brit Skynak.

Majd egy javaslatot is tett Wolfféknak: szerinte ha stabilitásra vágynak, azt a Jenson Buttont is érdemes lenne számításba venniük, aki a McLarennél már dolgozott együtt sikeresen Hamiltonnal. „Talán Wehrlein vagy Bottas lesz. De ha ők ketten nem illenek a képbe, és a versenyzőpiacon akarnak körülnézni, szerintem Jensonnél is érdeklődhetnek. Ismeri Lewist, korábbi világbajnok, sok tapasztalattal, és talán még elérhető is. Jobban, mint Alonso. Szóval miért is ne?” – adott egy ötletet.

Ötletből persze nincs hiány – de ez a választást nem könnyíti meg. Wolff elárulta, még decemberben szeretnék bejelenteni új versenyzőjüket, sok gondolkodási idejük tehát nem lesz.

További tartalmak