Musorujsag
Élő Eredmények

Éppen Lauda neheztel Rosbergre? – Berger szerint van benne irónia

F1Reports
Nem tartja jogosnak Gerhard Berger, hogy éppen Niki Lauda bosszús a visszavonulását hirtelen bejelentő Nico Rosbergre. Toto Wolff megbocsáthatónak tartja kollégája nyilatkozatait.
Niki Lauda és Gerhard Berger (Fotó: xpbimages.com) Niki Lauda és Gerhard Berger (Fotó: xpbimages.com)

Niki Lauda úgy érezte, Nico Rosberg cserbenhagyta a Mercedest, váratlan visszavonulásával pedig csapatuk most „hülyének tűnik”. Az osztrák tanácsadó a Weltnek adott interjúban elmondta, semmiféle B-tervük nincs, a nagy nevekről már lemaradtak, jól működő rendszerük pedig összeomolhat – vagyis igencsak nehéz helyzetbe kerültek.

Toto Wolff azonban hangsúlyozta, ez csak kollégája indulatos reakciója, a Mercedes nagyon is megérti Rosberg indokait. „Niki egy racionálisan gondolkodó személy, és emiatt semmilyen érzelem által vezérelt döntést nem tart elfogadhatónak” – kommentálta honfitársa reakcióját a DPA hírügynökségnek. „Az ő gondolkodásában nincs olyan, hogy a szív szava, és túl sok észérv szól az ellen, hogy valaki feladja a helyét a mezőny legjobb autójában, miután világbajnok lett.”

Egy másik osztrák, a Mercedesszel nyáron éppen Nico Rosberg szerződéshosszabbításáról tárgyaló Gerhard Berger kevésbé megértő Lauda kirohanása kapcsán. „Nem igazán tudom, miért dühös. Megmondtam Nikinek, hogy ő sokkal rosszabb volt, mivel a szezon közepén, egy szabadedzés után hagyta abba, mert nem akart többet körözgetni” – utalt Lauda első visszavonulására, melyet a Kanadai Nagydíjon jelentett be akkori főnökének, Bernie Ecclestone-nak.

„Másfelől persze meg is értem, hogy most kellemetlenül érzik magukat. Ha egy versenycsapatot irányítasz, és van egy olyan kaliberű versenyződ, mint Nico, minden kocka a helyén van az óriási kirakósban. Aztán ha hirtelen elveszíted az egyik nagy elemet, az hatalmas veszteség. Természetes, hogy elsőre bosszúsak, de majd túlteszik magukat rajta” – fogalmazott.

További tartalmak