Musorujsag
Élő Eredmények

A MÖSZ szerint Rácz Félix jogtalanul és durván beleavatkozik az amatőrök belügyeibe

m4sport.hu/
Miután Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa hétfőn, az M4 Sport7fő című műsorában kritikával illette a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) jelenlegi elnökét, Csötönyi Sándort, a MÖSZ szerdán hivatalos közleményben fejezte ki ellenérzését az üzletember megnyilvánulásával kapcsolatban.

Az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségének közleményét:

Az a Rácz Félix, aki már több mint egy évtizede döntően az amatőr bokszból eredeztetheti  üzleti sikereinek java részét,  s a számukra  kiválogatott ellenfelekkel  szemben az egykori kvalifikált amatőr ökölvívók révén éri el eredményeit, az M4 Sport hétfői Sport 7fő adásában támadta meg a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét, mondván  „ideje lenne elgondolkodnia a hátralépésen.”

 

A profikkal foglalkozó menedzser a magyar amatőr öklözők nemzetközi eredménytelensége okán érezte feljogosítva magát a fenti megjegyzésre, holott neki nagyon is jól kellene tudnia, hogy a MÖSZ feladata nem az, hogy versenyzőket neveljen, hanem az, hogy ehhez a feltételeket, a hátteret biztosítsa. Ezeket a feltételeket a MÖSZ mindenkor, minden szinten – többször erő felett  – biztosította is, hosszasan sorolhatnánk a kubai edzőtáboroztatásoktól kezdve a világversenyekre történt teljes csapatokkal való kiutazásokig.

Rácz Félix lemondásra szólította fel Csötönyi Sándort - fotó: m4sport.hu Rácz Félix lemondásra szólította fel Csötönyi Sándort – fotó: m4sport.hu

A szóba hozott „visszafejlődésnek” épp az az egyik fő oka, hogy a profi világ rendre „kirabolja” a magyar amatőr ökölvívást, a múltban „eltüntetve” a színről Kovács Kokoékat, Bedákékat, akiket nem tudtunk pótolni, mert ők kimagasló egyéniségek voltak. A menedzser ahelyett hogy fizetett volna az egyesületeknek, akik kineveltek neki  Szellőt,  Harcsát,  Kovács Attilát,  Nagy Jánost és a többieket, most kritizálja az amatőr bokszéletet, s főleg annak fejét. Mindeközben tudni kell, hogy a MÖSZ soha nem avatkozott bele a profik életébe, sőt még a versenyengedélyeket is kiadta a részükre, nem hogy nem gáncsolta őket, támogatta a munkájukat, ezzel is az egyetemes boksz érdekeit szolgálva. Ennek ellenére Rácz Félix durván beleavatkozik az amatőrök belügyeibe, bár neki erre semmilyen jogcíme nincs.

A MÖSZ nemrég sikeres férfi és női ob-t zárt, az utánpótlás terén újra gazdag eredményekkel teli évet tudhat maga mögött. Ez utóbbi tényt figyelmen kívül hagyva és el nem ismerve különösen visszatetsző, sőt etikátlan, hogy az ökölvívás „eltartottja” is beáll abba a ma divatossá vált kórusba, mely csak azt képes zengeni, hogy a hosszabb ideje hivatalban levő sportvezetőket – indokolatlanul –  le kell „vadászni”.

Milyen jogállásból veszi magának a bátorságot „az igazság bajnoka”, hogy az olimpiai eredménytelenséget szalagját a zászlójára tűzve kijelentse, hogy  az ökölvívó társadalom által újabb ciklusra megválasztott szövetségi elnök vonuljon vissza? Neki nem azzal kellene inkább foglalkoznia, hogy minden számlája rendezve legyen, ne legyen tartozása semerre és hogy az innen onnan elszipkázott versenyzői fényes körülmények között éljék a karrierjüket, s vastagon legyen majd miből félretenniük a későbbi éveikre?

A MÖSZ elnöke nem szolgált rá az igaztalan és becstelen támadásra, ha úgy jobban tetszik hátba támadásra, főleg nem egy olyan ember részéről, aki ehhez nem rendelkezik semmilyen jogalappal, mint ahogy erre maga is kitért az említett nyilatkozatában. Érthetetlen a valamikor a sportághoz csapódott Rácz Félix támadása amiatt is, mert a MÖSZ mindig is csak támogatta a tevékenységét, volt hogy jelentős anyagi eszközök mozgatásával is. A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöksége elvárná, hogy a fentiek megfontolásával  Rácz úr szempontjai között első legyen a sportszerűség, az ökölvívás megbecsülése és mint ilyen, a bajkeverés helyett annak minden szinten történő támogatása. A MÖSZ elnöksége felkéri Rácz Félix urat, hogy vonuljon vissza a saját sáncai mögé és ne legyen részese olyan szélvihar gerjesztésének, ami nem csak hogy nem feladata, de nem is a sajátja.


Üdvözlettel:

A MÖSZ elnöksége

 

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Erdei "Madár" Zsolt így még soha nem táncolt a ringben
A Dusnoki aprók Néptáncegyüttes kilátogatott a 93. Papp László felnőtt férfi magyar ökölvívó bajnokság döntőjére, ahol Madár a ringben megtanított egy-két alapütést a vidám csapatnak, cserébe a gyerekek megmutattak neki néhány egyszerű tánclépést.
Ökölvívás
Bacskai Balázs: „Kezdek kilábalni a hullámvölgyből”
Az M4 Sportreggeli vendége volt Bacskai Balázs, Európa-bajnok, junior világbajnok ökölvívó, részt vett a riói olimpián is. Erdei Zsolt tanítványa szombaton kilencedik magyar bajnoki címét nyerte meg. Bacskai önbizalmából az utóbbi időszakban elvettek a sérülések, de motiváltnak érzi magát és úgy gondolja helyes úton jár.
Ökölvívás
Csötönyi Sándor: Több focimeccset is lenyomott a boksz-ob
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke a sportág országos bajnoksága után azt mondta, örömteli volt látni a sok versenyzőt és a teltházas rendezvényt, de szóba került az állami pénzek elosztása is.
Ökölvívás