Musorujsag
Élő Eredmények

Megérkezett Ecclestone vicces üdvözlőlapja

Twitter
Bernie Ecclestone ismét humoros karácsonyi képeslappal köszöntötte barátait és kollégáit: ennek témája ezúttal a Mexikói Nagydíj utáni huzavona volt. Idén egyébként „riválisa” is akadt a brit milliárdosnak, mégpedig a Red Bull csapatvezetőjének személyében.
Bernie Ecclestone és Christian Horner (Fotó: Moy / XPB Images) Bernie Ecclestone és Christian Horner (Fotó: Moy / XPB Images)

A Forma–1 világában Ecclestone üdvözlőlapja az évek során „elengedhetetlen kellékévé” vált az ünnepekre való hangolódásnak. A képeslap rendre a szezon egyik emlékezetes momentumát figurázza ki – idén a Mexikói Nagydíj került terítékre! Ecclestone lapján az eredményhirdetés látható a két Mercedes-pilótával, és a harmadik helyre pályázó riválisokkal.

Sebastian Vettel széttárt karokkal áll a dobogó legalsó fokán, a Red Bull versenyzői pedig az emelvény előtt értetlenkednek. Ecclestone ezzel a futam utáni huzavonára utalt, amikor is az időbüntetéssel sújtott Max Verstappent „elküldték” a ceremónia előtt, de a dobogóra álló Sebastian Vetteltől is elvették a 3. helyet, amit így Daniel Ricciardo örökölt. A hátlapon lévő üdvözletben Ecclestone nemcsak kellemes ünnepeket, hanem „nyitottabb 2017-es bajnoki harcot” is kíván barátainak.

 

 

Idén Ecclestone mellett a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner is hasonló stílusú lapot küldött szét ismerőseinek. Képeslapján két Red Bull látható, egyikük (Ricciardo) Sebastian Vettel, a csapattárs (Verstappen) pedig Nico Rosberg előtt száguld. Az autók hátsó szárnyán ugyanaz a szöveg (Mit szólsz a versenyzésemhez?), valamint egy-egy „személyes” üzenet olvasható.

„Hívd Jost” – áll Verstappen autóján, míg Ricciardóén a következő felirat látható: „hívd Charlie Whitingot!” Az első utalás arra, hogy a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a bajnoki hajrá alatt telefonon is felkereste a fiatal pilóta édesapját, Jos Verstappent és megkérte, ha lehet, vegye rá fiát, hogy maradjon ki versenyzőik harcából. A másik szintén a Mexikói Nagydíjhoz köthető, Vettel ugyanis annak utolsó köreiben küldte melegebb éghajlatra Whitingot, az FIA versenyigazgatóját.

 

További tartalmak