Musorujsag
Élő Eredmények

A Szolnok pólócsapata nyerte a Magyar Kupát

MTI
A Szolnok nyerte a vízilabda BENU férfi Magyar Kupát: a Tisza-parti együttes a sorozat vasárnapi döntőjében rendkívül magabiztosan, 10-4-re győzte le a címvédő Egert.

BENU férfi Magyar Kupa, döntő (Tüskeuszoda):
Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 10-4 (1-0, 4-3, 2-1, 3-0)

Gólszerzők: Aleksic 3, Vámos, Younger 2-2, Varga Dé., Prlainovic, Gocic 1-1, illetve Hosnyánszky, Erdélyi, Lőrincz, Vapenski 1-1

A várakozásoknak megfelelően kőkemény védekezéssel kezdett mindkét együttes, a nyitónegyed így egyetlen találatot hozott, Varga Dénes emberelőnyből volt eredményes. A második felvonást Hosnyánszky Norbert gyönyörű elhajlásos egyenlítő gólja nyitotta meg, de nem kellett sokat várni a válaszra, Milan Aleksic fórból bombázott a hálóba (2-1). A Szolnok szerb különítménye elkapta a fonalat, előbb Andrija Prlainovic szabadult meg őrzőjétől és lőtt a kapuba, majd újfent Aleksic értékesített egy emberelőnyt (4-1). Az Eger többször még lövésig sem jutott el, Vámost Márton kegyetlen lövésével – pont a kapus feje fölé középre – pedig négygólos hátrányba került. Erdélyi Balázs büntetőből szépített, majd a negyed zárótámadása előtt Dabrowski Norbert időt kért, négy másodperccel a dudaszó előtt Lőrincz Bálint tette szorosabbá az összecsapást (5-3).

A harmadik negyed elején Vámos állította vissza a háromgólos különbséget, Boris Vapenski révén azonban gyorsan válaszolt az Eger. Fél perccel a játékrész vége előtt Aleksic harmadik találatával rendkívül nehéz helyzetbe került az Eger (7-4). A zárófelvonás elején Aaron Younger révén négygólosra duzzadt a szolnoki előny, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.

A mérkőzést követően a két vezetőedző értékelte a döntőt:

A győztes alakulat magyar válogatott kapusa, Nagy Viktor a csapat védekezését dicsérte:

A Szolnok csapata aztán az aranyérmeket és a kupát is átvette:

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Guardiola legyőzte Wengert
A Manchester City hazai pályán egygólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi rangadóján.
Külföldi futball
Hosszú Katinka aranygyűjtésébe Sebestyén Dalma segített be
Tíz érmet, közte öt aranyat szereztek a magyar úszók a Lausanne-ban rendezett, 40 ezer svájci frank (11,6 millió forint) összdíjazású nemzetközi verseny második, befejező napján. A vasárnapi döntők közül - akárcsak szombaton - négyet nyert Hosszú Katinka, egyet pedig Sebestyén Dalma.
Úszás
Kleinheisler nélkül nehéz a Bayern ellen
A Darmstadt hazai pályán 1-0-ra kikapott a Bayern Münchentől a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának vasárnapi játéknapján. Kleinheisler László, a vendéglátók magyar válogatott középpályása ezúttal nem kapott lehetőséget.
Külföldi futball
A Real Madrid sztárjával erősítene a Chelsea
A brit Mirror értesülései szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapata a Real Madrid támadó középpályásával, James Rodríguezzel pótolná a Kínába tartó Oscart.
Külföldi futball