Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmas elismerést kap Besenyei Péter

mti
Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) Léon Biancotto-díját, amely a műrepülő sportág legmagasabb elismerése.

A tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes pilóta – a Red Bull Hungaria Kft. tájékoztatása szerint – a második magyar, akit ezzel a kitüntetéssel jutalmaznak: 2006-ban Katona Sándor az 1962-es világbajnok csapat tagjaként vehette át.

Besenyei Péter – aki Lausanne-ban kapja meg az elismerést – tavaly 66 futam és tíz szezon után búcsúzott el a gyorsasági Red Bull Air Race mezőnyétől és a versenyzéstől.

„Nem lettem annyira szabad, mint terveztem, hiszen rengeteg bemutatót, műrepülő show-t vállalok itthon is és külföldön is. Emellett rendszeresen járok iskolákba, egyetemekre, céges rendezvényekre élménybeszámolót tartani, idén húsz ilyen közönségtalálkozón voltam” – mondta.

A 60 éves sportember a borok szakértő ismerete mellett zongorázással tölti szabadidejét:

„Tavaly télen újra nekiálltam zongorázni egy zongoraművész barátommal, de sajnos a sűrű évközbeni programok miatt áprilistól nem volt időm gyakorolni. Most télen azonban újra elkezdem” – mesélte Besenyei Péter.

További tartalmak