Musorujsag
Élő Eredmények

Massa reagált a visszatéréséről szóló hírekre

Globo, Speedweek, F1Reports, BBC
Már kész tényként kezeli a Forma–1-es média Felipe Massa 2017-es visszatérését. Most a brazil is reagált a döntéséről szóló pletykákra.
Felipe Massa (Fotó: Batchelor / XPB Images)  Felipe Massa (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Kedden a Grande Premio című brazil portál számolt be elsőként arról, hogy Felipe Massa mindössze pár nap gondolkodási idő után elfogadta a Williams ajánlatát, s hajlandó mégis meghosszabbítani Forma–1-es pályafutását, ha Valtteri Bottas a Mercedeshez szerződik. Nem sokkal később számos más forrás is megerősítette, hogy az eredetileg a 2016-os szezon végén visszavonuló brazil megállapodott Grove-val, így már szinte biztosra vehető, hogy minden akadály elhárult Valtteri Bottas mercedeses szerződése elől.

A hírek kapcsán a brazil Globo televízió telefonon érte utol a hazájában éppen szabadságát töltő Massát, ő azonban csak puszta találgatásnak nevezte a beszámolókat. Igaz, közben nem is cáfolta azok tartalmát. „Nincs mit mondanom. Most nagyon nyugodt vagyok itt, és nem kívánok részt venni ezekben a találgatásokban. Amikről eddig szó volt, azok nem hivatalosak” – fogalmazott 2008 majdnem-bajnoka.

Afelől ugyanakkor egyre kevesebbeknek van kétsége, hogy előbb-utóbb hivatalossá válik az, amiről most még csak találgatnak. A vélemények arról ugyan megoszlanak, hogy Massa már alá is írta-e új szerződését, a BBC úgy tudja, a versenyző egyetlen évre hajlandó elkötelezni magát a Williamshez. Szerintük most már csak pár részletről kell megegyezniük a Mercedesszel Bottas elengedése kapcsán, bejelentésre viszont csak januárban számíthatunk.

Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com) Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)

A bajnokcsapat elsőre 10 millió eurós árengedményt ajánlott fel a Williamsnek a motorjaiért kifizetendő összegből, ám a britek erre nemet mondtak. Most úgy tudni, az összesen 17 millió euróra rúgó összeg nagy részéről lemondhatnak a csillagosok.

Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója a Servus TV hétfői adásában elmondta, ő nem lepődne meg Massa visszatérésén. „Csak egy kérdésem van: nem sírt Massa Brazíliában, amikor zászlóval a hátán visszasétált a boxutcába? A felesége átölelte, a gyereke átölelte, az egész nemzet sírt. Azt kérdezem: miért sírt? Ha valaki visszavonul, annak nevetnie kell! Fel fogom hívni, és meg fogom kérdezni tőle ezt” – mondta az osztrák.

Pletykák szerint Massa csak azt követően döntött a befejezés mellett, hogy kiderült, a Williams mindenképpen a jelentős háttértámogatást hozó Lance Strollt ültetné egyik autójába 2017-ben, és más hasonlóan versenyképes csapatnál nem lesz lehetősége folytatni.

Massa visszavonulása mai szemmel…:

További tartalmak