Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas már a Mercedes gyárában járt?

Autosport, Motorsport
A Mercedes gyárában járt Valtteri Bottas, aki egyre nagyobb valószínűséggel Lewis Hamilton csapattársaként folytatja pályafutását 2017-ben.
Valttero Bottas (Fotó: xpbimages.com) Valttero Bottas (Fotó: xpbimages.com)

Bár friss hivatalos információk nem érkeztek a Mercedes háza tájáról, egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a bajnokcsapat már megtalálta az elmúlt idény végén visszavonuló Nico Rosberg utódját. A Motorsport úgy tudja, Valtteri Bottas karácsony előtt a németek gyárába látogatott, ami egyértelmű jele annak, hogy már meghozták döntésüket szerződtetéséről.

Források szerint a finn versenyző a Mercedes cockpitjét próbálta ki, hogy a mérnökök pontosabb képet kaphassanak arról, az új versenygépben várhatóan hogyan kell alakítaniuk üléspozícióját. A Mercedes egyelőre nem nyilatkozott a témában, korábban azt jelezték, januári munkakezdésük előtt nem várható semmiféle információ versenyzőkérdésben – a találgatások szerint hivatalos bejelentésre viszont akár már ezen a héten is sor kerülhet.

Bottas mercedeses szerződését Felipe Massa visszatérése teheti lehetővé, aki állítólag már karácsony előtt igent mondott a Williams ajánlatára, azaz „elhalasztja” visszavonulását. A brazil ezzel az újonc Lance Stroll csapattársa lehet.

A Mercedes ülésének másik korábbi esélyese, Pascal Wehrlein eközben a Sauberhez tarthat, amely csapattal már év végén is folytattak tárgyalásokat Toto Wolffék. A Mercedes és a Williams bejelentései a svájciaknál is felgyorsíthatják az eseményeket, s ha a német valóban aláír velük, már csak a Manor versenyzőfelállása lesz kérdéses 2017-ben.

További tartalmak