Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar válogatott védő Kínában folytatja

m4sport.hu/twitter.com
Guzmics Richárd biztosan Kínában folytatja pályafutását, ezt új klubja, a Jenpien Funde sem rejti véka alá, a TransferMarkt China Twitter-oldalán is tényként kezelik. A magyar válogatott védő 2014-ben igazolt a Haladástól a Wisla Krakówba, ahol alapembernek számított, 2012 óta pedig huszonkétszer ölthette magára a nemzeti együttes mezét.

A játékost képviselő F-Group menedzseriroda tájékoztatása szerint Guzmics csatlakozott a Spanyolországban edzőtáborozó ázsiai együtteshez, és már megszületett a megállapodás, vagyis amennyiben megfelel az orvosi vizsgálatokon, aláírhatja szerződését.
A Jenpien FC jogelődjét 1955-ben alapították, a jelenlegi formájában, profi csapatként 1994 óta működik. A kínai élvonal előző idényében a kilencedik helyen végzett. Guzmics nem az első magyar játékos az egyesület történetében: 2000-ben Telek András 26 mérkőzésen lépett pályára az akkor éppen Jilin Aodong néven szereplő együttesben.
A klub székhelye Kína egyik legkeletibb részén, az észak-koreai határtól mintegy negyven kilométerre fekvő Jencsi városában van.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ezekért a légiósokért érdemes kimenni a magyar stadionokba
Minden egyes szezon előtt, alatt és közben is felmerül a kérdés, hogy hány idegenlégiósra van szüksége a magyar labdarúgásnak. Általános vélekedés szerint külföldi játékosnak akkor van helye a hazai fociban, ha az illető jobb, mint a magyar átlag, illetve hogy csak az úgynevezett hiányposztokra érdemes légióst igazolni. Az elmúlt évek sokszor érthetetlen külföldi igazolásaihoz képest kijelenthető, hogy a helyzet mára javult, az M4 Sport szerkesztősége össze is gyűjtött néhány hazánkban futballozó idegenlégióst, akik miatt érdemes kilátogatni a stadionokba.
OTP Bank Liga