Musorujsag
Élő Eredmények

Már a 10. a Szalay-Bunkoczi duó

MTI
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 10. lett a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Africa Race nemzetközi terepraliverseny vasárnapi szakaszán, az összetettben pedig a 11. helyre lépett előre.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint a verseny mezőnye vasárnap már Mauritániában haladt, ahol a 172,5 kilométeres gyorsasági részen a magyar kettős remek tempóban hajtott, s a győztes Matthieu Serradori, Fabian Lurquin francia kettőstől csupán kevesebb mint hét perccel volt lassabb.

„A határátkelés flottul zajlott, utána viszont majdnem négy órát kellett várnunk a rajtban, ami miatt teljesen kiestünk a ritmusból. Ez csak azért volt zavaró, mert utána viszont egy rettenetesen gyors szelektív szakasz következett, amelyen gyakran közlekedtünk 180-190 kilométer per órás tempóval” – nyilatkozta Szalay Balázs.

A kamionosok mezőnyében a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert kettős a hatodik eredményt érte el, míg a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László egység technikai gondok miatt nem tudott végigmenni a szelektív szakaszon.

Eredmények,
6. szakasz:
Dahla-Tiulit (össztáv: 744,42 km, szelektív szakasz: 172,54 km):
autósok:
1. Matthieu Serradori, Fabian Lurquin (francia, belga, LCR30 Buggy) 1:13:52
…10. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Mokka) 6:46 perc hátrány
összetettben: 
1. Vlagyimir Vasziljev, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 16:23:13 óra
…11. Szalay 2:41:35 óra hátrány

kamionosok:
1. Andrej Karginov, Andrej Mokejev, Dmitrij Nyikitin (orosz, Kamaz) 1:18:37 óra
…6. Darázsi Zsolt, Szalai Norbert (MAN) 31:37 perc hátrány
az összetettben:
1. Karginov, Mokejev, Nyikitin 17:41:03 ó
…6. Darázsi, Szalai 16:54:23 ó h.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalayék továbbra is a 12. helyen autóznak
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 11. legjobb idővel teljesítette a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Africa Race nemzetközi terepraliverseny pénteki, ötödik szakaszát, az összetettben pedig továbbra is a 12. helyen áll.
Technikai
Peterhansel állt az élre a Dakaron
Az autósok között Sebastien Loeb győzött a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali ötödik szakaszán, míg összetettben Stéphane Peterhansel vette át a vezetést.
Technikai
Szalayék egy helyet javítottak Afrikában
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a kilencedik idővel teljesítette a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Africa Race nemzetközi terepraliverseny negyedik szakaszát, az összetettben pedig egyet előrelépve a 12. helyen áll.
Technikai