Musorujsag
Élő Eredmények

Gutiérrez a Forma–E-ben versenyez

Motorsport
Hamarosan ismét versenyautóba ülhet a Sauber és a Haas korábbi pilótája, Esteban Gutiérrez! A mexikói azonban nem a királykategóriában, hanem a Forma–E-ben kap lehetőséget. Ezzel jóformán biztossá vált, hogy idén nem lesz ott az F1-es futamok rajtrácsán.
Esteban Gutiérrez (Fotó: Charniaux / XPB Images) Esteban Gutiérrez (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Gutiérrez két évet húzott le a Saubernél, majd a Ferrarihoz került, ahol 2015-ben tesztversenyzőként szolgált. Tavaly – a vörösök támogatásának köszönhetően – Gene Haas csapatától kapta meg a második esélyt, vagyis náluk térhetett vissza a rajtrácsra, a szezon során azonban egyetlenegy pontot sem szerzett (eközben a csapattárs, Romain Grosjean 29-et gyűjtött) és elveszítette ülését.

Az év végén még úgy nyilatkozott, menesztése ellenére jó esélye van arra, hogy a királykategóriában maradjon, később azonban egyre kevesebbet hallhattunk F1-es lehetőségeiről. Egy ideig úgy volt, a Manor dobhat neki mentőövet, a kiscsapat azonban komoly anyagi gondokkal szembesült (nemrég csődeljárás indult ellene) és egyelőre valószínűbbnek tűnik, hogy nem lesz ott a mezőnyben, mint az, hogy új befektetőket talál és folytatni tudja a Forma–1-es kalandot.

Esteban Gutiérrez (Fotó: xpbimages.com) Esteban Gutiérrez (Fotó: xpbimages.com)

Lehetőséget még a Saubertől kaphatott volna, korábbi csapata azonban a hírek szerint Pascal Wehrleint igazolja majd Marcus Ericsson mellé (állítólag már csak a hivatalos bejelentés hiányzik, erre pedig napokon, heteken belül sor kerülhet). A királykategória kapui tehát egyelőre bezárultak a mexikói előtt, aki már el is szánta magát a váltásra!

A mai napon ugyanis egy Mexikóvárosban rendezett sajtótájékoztatón bejelentette, részt vesz hazája Forma–E futamán (az eseményen a város polgármestere és az elektromos széria első embere is részt vett, az érdeklődés tehát mindenképpen komolynak nevezhető). Noha arról még nem esett szó, melyik csapattól kap lehetőséget, a Motorsport úgy értesült, a Faraday Future Dragon Racingnél versenyez majd, mégpedig Loic Duval helyén.

A széria közösségi oldalának közlése szerint Gutiérrez idén „több futamon” is indul majd (az már biztos, hogy a hazai futamán részt vesz), és már mérlegeli a lehetőségét annak, hogy a 2017/2018-as idényben állandó pilótája legyen a bajnokságnak. Debütálására egyes sajtóhírek szerint már februárban sor kerülhet az argentin futamon. Itt „ismerkedhet” a szériával a mexikói viadal előtt.

Esteban Gutiérrez (Fotó: Charniaux / XPB Images) Esteban Gutiérrez (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak