Musorujsag
Élő Eredmények

Neymar mérlege: több sárga, mint gól

marca.com | Szerző: Petykó Adrián
Valami nincs rendben Neymarral, a Barcelona brazil labdarúgójával, aki lassan ezer perce gólképtelen klubjában és a vasárnapi Villarreal elleni döntetlen alkalmával is inkább szenvedett, mintsem segítette volna a listavezető Real Madriddal szemben egyre nagyobb hátrányba kerülő csapatát.
Neymar (balról) még véletlenül sem túlzott gólörömért kapott sárgát Kassai Viktortól (középen) – EPA/PETER POWELL

Miközben az új rekordot felállító Real Madridnál azt is elfelejtik, milyen néha napján vesztesen elhagyni a pályát, katalán riválisuk egyre-másra hullajtja a pontokat a spanyol bajnokságban, vagy sodorja magát veszélyes helyzetbe a kupában.

A királyiakkal szemben már úgy is ötpontos lemaradásban vannak, hogy a Real egy meccsel kevesebbet játszott. A Barca kiegyensúlyozatlanságát leginkább Neymar formája illusztrálja, valamint az, hogy a rettegett MSN (Messi, Suárez, Neymar) trió jóval inkább MS duó, már ami a mérhető adatokat illeti.

Ugyanis minden sorozatot figyelembe véve Lionel Messi 25, Luis Suárez 15 találatnál tart, miközben Neymar megrekedt hatnál. Október 19. óta egyáltalán nem talált a hálóba. Ekkor a gránátvörös-kékek 4-0-ra intézték el a Manchester Cityt, azóta 991 perc telt el, és ha a bajnokikat vesszük figyelembe a gólcsend még kínosabb. Október 2.-án a Celta Vigo ellen iratkozott fel a góllövők közé legutóbb a Primera Divisionban.

Vasárnap a Villarreal ellen is csak erőlködött a máskor oly laza brazil. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy harmincszor veszítette el a labdát, ebből 15-ször rossz passz következtében, a többit pedig zsákutcába futó egyéni próbálkozásai során. Pedig hagyományosan jól megy neki a Sárga Tengeralattjáró ellen, eddig – a mostanit nem számolva – hét találkozón nyolcszor talált be ellenük.

A 2014-ben összeálló MSN-ből eddig is Neymar volt a legkevésbé eredményes (lásd lenti táblázatunkat), de az azóta összeszorgoskodott 76 gólja, na meg persze a képességei miatt is érthetetlen a mostani helyzet.

Mindennél szemléletesebb, hogy a Rióban az olimpiai válogatottal aranyérmes támadó több sárga lapot gyűjtött a szezonban, szám szerint nyolcat, mint ahányszor betalált.

Álljon még itt egy külön fricska a Barca-rajongóknak: a bajnokságban Sergio Ramos ötmeccsnyi játékidővel kevesebbet játszva ugyanúgy négygólos, ahogy az egyik legjobban fizetett kedvencük. A Real védője 198 percenként köszönt be az ellenfeleknek, ezzel szemben Neymar 314 percenként…

Az MSN góltermése
2014/15 2015/16 2016/17* összesen
Lionel Messi 58 41 25 124
Luis Suárez 25 59 15 99
Neymar 39 31 6 76

 

 

 

 

 

*Az idény eddigi állása szerint. forrás: transfermarkt.de

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A kétezres évek legjobb tizenegye
Az Európai Labdarúgó Szövetség tizenötödik éves szokásához híven megválasztotta a 2016-os év legjobb csapatát, azonban rendhagyó módon minden idők legjobb tizenegyét is. A szervezet valószínűleg senkinek nem okozott meglepetést azzal, hogy a csapat gerincét a Barcelona és Real Madrid játékosai alkotják, mindössze három olyan focista került a legjobbak közé, akik nem a két spanyol sztárcsapatban rúgták a bőrt.
Külföldi futball
Guardiola vállalja a felelősséget
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere úgy véli, érkezése óta elkövetett néhány hibát, de kezd alkalmazkodni az angol labdarúgáshoz.
Külföldi futball