Musorujsag
Élő Eredmények

Védettek lehetnének a Miami Delfinek

MTI
A szombatiak után a vasárnapi mérkőzések is sima hazai győzelmeket hoztak a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának nyitófordulójában, amelyből a Houston és a Seattle után a Pittsburgh és a Green Bay jutott tovább.

Az már a játéknap előtt sejthető volt, hogy a Pittsburgh Steelers számára nem jelent majd gondot a kezdőirányítója, Ryan Tannehill nélkül felálló Miami Dolphins (Miami Delfinek). A floridai együttes 2008 óta először jutott rájátszásba, s győznie 2000-ben sikerült legutóbb a playoffban, az pedig gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy az újabb sikerre várnia kell még a csapat szurkolóinak. A Steelers támadósorának három sztárja, az irányító Ben Roethlisberger (197 passzolt yard, 2 touchdown-passz), a futó Le’Veon Bell (167 yard, 2 TD) és az elkapó Antonio Brown (124 yard, 2 TD) is remekelt, így a hazai csapat könnyedén, 30-12-re győzött.

Antonio Brown (jobbra) gyorsabb volt, mint a miami Baccari Rambo. Fotó: EPA/VINCENT PUGLIESE

Az első kör legjobb meccsét minden szakértő a Green Bay Packers-New York Giants összecsapástól várta, s a találkozó három negyeden át izgalmas csatát hozott, a végén azonban a Packers kiütéssel győzött. A Giants másfél negyeden keresztül uralta a mérkőzést, védelme eltüntette a hazaiak támadójátékát, ám az Eli Manning-vezette támadósor csupán két mezőnygólig (0-6) jutott ebben az időszakban, ami később végzetesnek bizonyult.

A második negyed hajrájában a hazaiak két touchdownt is szereztek, a második ráadásul roppant demoralizáló lehetett a New York-iaknak, ugyanis az utolsó másodpercben egy úgynevezett Hail Mary-dobás végén, azaz egy szinte minden-mindegy alapon, messziről a célterületre dobott labdából született. Aaron Rogers Packers-irányító félpályáról előrehajított labdáját Randall Cobb kapta el a Giants védői között.

A vendégek a fordulás után még fel tudtak zárkózni 14-13-ra, ezt követően azonban már csak a hazaiak szereztek pontokat, s végül 38-13-ra győztek.

A hétvégi főcsoport-elődöntőkben az AFC-ben a New England Patriots a Houston Texansszal, a Kansas City Chiefs pedig a Steelersszel, míg az NFC-ben a Dallas Cowboys a Packersszel, az Atlanta Falcons pedig a Seattle Seahawksszal csap majd össze.

NFL, rájátszás, 1. forduló:
Amerikai Főcsoport (AFC):
Pittsburgh Steelers (3.)-Miami Dolphins (6.) 30-12

szombaton játszották:
Houston Texans (4.)-Oakland Raiders (5.) 27-14
(kiemeltként a 2. fordulóban csatlakozik: New England Patriots (1.), Kansas City Chiefs (2.))

Nemzeti főcsoport (NFC):

Green Bay Packers(4.)-New York Giants (5.) 38-13

szombaton játszották:
Seattle Seahawks (3.)-Detroit Lions (6.) 26-6
 (kiemeltéként a 2. fordulóban csatlakozik: Dallas Cowboys, Atlanta Falcons)

NFL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A rájátszással folytatódik az NFL-szezon
A hétvégén az első fordulóval megkezdődik a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszása, az úgynevezett wild card körben a két főcsoport két-két legjobbja még nem lép pályára.
Amerikai foci
Az NFL-sztár meglátogatta az ő mezében elütött kisfiút
Szomorúan kezdődött a 2017-es esztendő a nyolc éves Noah Fulmer számára, akit az év első napján elütött egy autó a texasi Matagorda Beach-en. A kisfiú többszörös lábtörést szenvedett, fájdalmára és bánatára azonban némi gyógyírt jelent, hogy kedvenc játékosa, a Houston Texans amerikaifutball-csapatának játékosa, J.J. Watt meglátogatta őt a kórházban.
Amerikai foci
A Green Bay-jel és a Detroittal vált teljessé a rájátszás mezőnye
Véget ért az NFL 2016-os bajnokságának alapszakasza, így eldőlt, hogy mely csapatok harcolhatnak tovább a Super Bowlos részvételért. Az már az utolsó forduló előtt biztossá vált, hogy a New England Patriots és a Dallas Cowboys megnyerte divízióját, így összes playoff mérkőzését hazai pályán játszhatja és nem kell megmérkőznie a Wild Card-körben, mellettük a Kansas City és az Atlanta is kiharcolta ezt az előnyt. Nézzük, hogy alakult az alapszakasz és milyen mérkőzéseket rendeznek a rájátszásban.
Amerikai foci
Menesztették a Buffalo Bills edzőjét
Rex Ryan két évig irányította a Buffalo Bills csapatát, mely ebben a szezonban sem tudta kiharcolni, hogy pályára léphessen a rájátszásban, utoljára 17 évvel ezelőtt, 1999-ben szerepelt playoffban.
Amerikai foci
Lemarad a rájátszásról az NFL-címvédő
A címvédő Denver Broncos simán, 33-10-re kikapott csoportriválisa, a Kansas City Chiefs vendégeként, így a profi amerikaifutball-liga (NFL) 16. játékhetének karácsonyi játéknapján eldőlt, hogy lemarad a rájátszásról.
Amerikai foci