Musorujsag
Élő Eredmények

2016 legjobb rádiós üzenetei

F1.com
Örömmámor, düh, csalódottság és néhány pimasz megjegyzés – a Forma–1 hivatalos oldala összeszedte az év „legjobb rádiós üzeneteit”. Listájukon szóhoz jut a lázadó Hamilton, az ingerült Vettel és a szingapúri szörnnyel farkasszemet néző Verstappen is.
Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

10. Abu-dzabi Nagydíj – Lewis Hamilton

„Lewis, itt Paddy. Gyorsítanod kell, hogy megnyerjük a versenyt. Ez egy utasítás!”„Paddy, uh. Valójában vezetem a versenyt, és kényelmes a helyzet. El fogom veszíteni a világbajnoki címet, szóval nem izgat, megnyerem-e, vagy elbukom ezt a futamot.”

A bajnoki döntő csúcspontján a Mercedes is kérdőre vonta Hamilton taktikáját (lassította a mezőnyt, hogy a riválisok támadhassák Rosberget), őt azonban abban a pillanatban ez sem hatotta meg…

9. Spanyol Nagydíj – Sebastian Vettel

„B*** meg! Ha nem tudom elkerülni, akkor egyenesen belerohant volna az autómba. Most komolyan, mit csinálunk, versenyzünk vagy pingpongozunk?” 

Győzelmekre vágyott, Vettel éve azonban a dühös üzenetek miatt maradt emlékezetes. Barcelonában Ricciardo manővere (az első kanyarban próbált beszúrni mellé) húzta fel.

8. Monacói Nagydíj – Daniel Ricciardo (időmérő)

„Húúúúúú! Igen! Igen! Köszönöm srácok. Gyerünk! Az én időm. Az én kiba***ott időm!”

Ricciardo örömmámorban úszott a pole pozíció megszerzése után, másnap viszont ő volt a legcsalódottabb ember a hercegségben, hiszen egy apró baki miatt maradt le a győzelemről.

7. Japán Nagydíj – Nico Hülkenberg

„Viszlát később!”

Egy rövid, ám ütős megjegyzés is elég volt ahhoz, hogy egy pilóta felkerüljön a listára! Miután megelőzte Valtteri Bottast, a német „illedelmesen el is köszönt” tőle.

Gene Haas és Romain Grosjean ünneplése Ausztráliában (Fotó: xpbimages.com) Gene Haas és Romain Grosjean ünneplése Ausztráliában (Fotó: xpbimages.com)

6. Ausztrál Nagydíj – Romain Grosjean

„Kockás zászló Romain, kockás zászló. Fantasztikus volt, haver!” – „Srácok, figyeljetek. Ez egy győzelem volt számunkra! Ez egy győzelem! Hihetetlen. Nem is tudom, hol értünk célba… Hihetetlen!”

Biztos, hogy erre a Haas sem számított, Grosjean révén azonban (aki hatodikként ért célba) első nekifutásra bekerült a pontszerzők közé. A francia ezt valóságos eksztázisban ünnepelte!

5. Szingapúri Nagydíj – Max Verstappen

„Hűha! Itt egy óriási gyík a pályán… igen, nem viccelek. A hármas kanyar kijáratánál” – „Szemtől szemben Godzillával, haver.”

Ha nem is a futam és az eredmény miatt, Verstappen számára emlékezetes marad a szingapúri hétvége, az egyik szabadedzésen ugyanis „összefutott” egy varánusszal, aki néhány perc erejéig ellopta a show-t a versenyzők elől.

4. Mexikói Nagydíj – Sebastian Vettel

„El kéne engednie. El kéne engednie!” – „Vettük. Nyugalom.”„Mozgás! Mozgás a **** szerelmére; Ő egy ******! Ez ő; Úgy értem, én vagyok az egyetlen. Vagy ti nem láttátok, amit én láttam? Odalök engem Ricciardo elé *****!”

Talán a legemlékezetesebb – és minden bizonnyal a legkomolyabb utóélettel bíró – üzenet a 10-es listáról. Vettel a verseny végén elégelte meg Verstappen védekezését, dühében pedig a holland mellett az FIA versenyigazgatóját is melegebb éghajlatra küldte.

Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

3. Maláj Nagydíj – Lewis Hamilton

„Ó, ne. Neeee!”

Itt szakadt el az utolsó szalmaszál? Hamilton vezető pozícióból esett ki a Maláj Nagydíjon (egy motorhiba miatt), komoly előnyhöz juttatva ezzel Rosberget. Biztos, hogy elkeseredett üzenetét sok összefoglalóban halljuk még…

2. Orosz Nagydíj – Sebastian Vettel

„Ki a ***? Ó, kiestem! Ütköztem! Valaki nekiment az autó kib***ott hátuljának a kettes kanyarban, aztán valaki nekiment az autó kiba***ott hátuljának a hármasban. A ***ba már! Őszintén, mi a s***t csinálunk itt?”

Két ütés hátulról és egy a faltól, nem csoda, hogy Vettel az Orosz Nagydíj rajtja után is indulatosan rádiózott. És ez még azelőtt történt, mielőtt megtudta, hogy Danyiil Kvjat ütközött neki, akit már a Kínai Nagydíj alatt (és után) is bírált.

1. Abu-dzabi Nagydíj – Nico Rosberg

„Fantasztikus volt, annyira büszke vagyok rád!” – „Megcsináltuk, megcsináltuuuuk!”

Hosszú évek kemény munkájával Rosberg végre felért a csúcsra. A sorsdöntő futam után felesége, Vivian is odafért a rádióhoz, hogy gratuláljon az ő bajnokának – ekkor még nem is sejtettük, hogy utolsó F1-es versenye után…

Nico Rosberg (Fotó: Daimler Media) Nico Rosberg (Fotó: Daimler Media)

További tartalmak