Musorujsag
Élő Eredmények

Lindsey Vonn háromszáz óra rehabilitáció után már a kristálygömbről álmodik

MTI
Két hónappal kartörése után már most hétvégén visszatér a versenypályára Lindsey Vonn amerikai alpesi síző.

„Nincsenek rá szavak, hogy mennyire izgatott vagyok. Már hétvégén visszatérek a lejtőkre” – nyilatkozta a 32 éves versenyző az Eurosportnak. „Nagyon nehéz hónapok vannak mögöttem, több mint 300 órát töltöttem rehabilitációval, de a gyors felépülésért megérte a kemény munka”.

A lesiklás 2010-es olimpiai és 2009-es világbajnoka számára azért is volt fontos, hogy már most hétvégén visszatérjen, mivel Altenmarkt-Zauchensee pályája az egyik kedvence. Ezen az ausztriai helyszínen korábban négy világkupa-viadalon nyert, ráadásul tavalyi diadalával éppen ott döntötte meg Annemarie Moser-Pröll futamgyőzelmekre vonatkozó rekordját. Visszatérésével újabb ellenfele lett Miklós Editnek a szombati lesikló versenyre. A magyar síző jelenleg ötödik a szakági vk-pontversenyben. Vasárnap kombinációra kerül sor Altenmarkt-Zauchenseeben.

„Jó pár futamot kihagytam, de remélem, még így is lesz esélyem néhány számban elhódítani a legjobbnak járó kristálygömböt” – fogalmazta meg az idényre vonatkozó célját Vonn, aki november 11-én törte el a karját edzés közben, emiatt ebben a szezonban még egyetlen vk-viadalon sem indult.

Vonn összetettben négyszer, a leggyorsabb számban pedig nyolcszor nyerte meg a vk-pontversenyt, többek között az előző idényben is.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Messi új szerződése bonyodalmakat okozhat Barcelonában
Komoly nehézséggel kell szembenéznie a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona vezetőségének, amennyiben meg szeretné hosszabbítani legnagyobb sztárjának, az argentin Lionel Messinek a szerződését.
Külföldi futball
Sok millió semmiért - Sztárigazolásnak indultak a nyáron, ez lett belőlük
A téli transzferszezon mindig csendesebben zajlik Európa labdarúgásban, mint a nyári átigazolási őrület. Ritkábbak az egy-egy erősítésnek szánt játékosért kifizetett súlyos font- (vagy euró)milliók - bár azért tekintélyes a lista az ilyenkor <a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/05/volt-e-jobb-alex-ferguson-teli-nagy-fogasainal/" target="_blank" rel="noopener">megtérülő bevásárlások</a>, és a <a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/05/henrye-cassanoe-reyese-anelkae-vagy-mase-a-legrosszabb-teli-atigazolas/" target="_blank" rel="noopener">fölösleges kiadások</a> terén -, így van ideje körülnézni a csapatoknak a saját házuk táján, kik is váltották be a reményeket a nyári szerzemények közül. Mi most összeszedtünk tíz futballistát, akikért úgy néz ki, ablakon kidobott pénz volt csupán, amit rájuk költöttek klubjaik fél évvel ezelőtt.
Külföldi futball
Lékai képesnek tartja a "háromgenerációs" válogatottat a sikerre
A mai napon elrajtol a férfi kézilabda-világbajnokság, melynek Franciaország ad otthont január 11-29-ig. Lékai Máté, a magyar válogatott és a Telekom Veszprém irányítója bizakodó és képesnek tartja az általa "háromgenerációsnak" nevezett csapatot egy sikeres eredmény elérésére.
Kézilabda
Ronaldo reagált Owen fricskájára
Miután <a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/09/owen-ledagadtozta-ronaldot/" target="_blank">Michael Owen korábban megjegyzést tett egykori madridi csapattársa, a brazil Ronaldo súlyára</a>, a Fenomén az AS sportújságban felelt az aranylabdás angol csatár burkolt kritikájára, és még Robert Carlos is megszólalt a témában.
Külföldi futball