Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg is a Laureus-jelöltek között – de nem Ronaldóékkal egy kategóriában

Laureus, Sky Sports
Nico Rosberget és a Mercedest is jelölték a legrangosabb sportolói elismerésre, a Laureus-díjra – igaz, az F1 bajnokát nem az év legjobb sportolója kategóriában.
Nico Rosberg (Fotó: Moy / XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: Moy / XPB Images)

A Laureus szervezői szerdán ismertették, mely sportágak mely résztvevőit jelölték idei díjaikra, s a névsorban két Forma–1-es jelölt is felbukkant. Az Év csapata-díjra a sorozatban harmadik világbajnoki címét is bezsebelő Mercedes-istállót is jelölték. A németeknek az olimpiai bajnok brazil, az Európa-bajnok portugál labdarúgó-válogatottal, a Real Madrid BL-győztes futballcsapatával, az NBA-ben bajnoki címet szerző Cleaveland Cavaliers kosárlabdacsapatával, valamint az amerikai baseball-ligát megnyerő Chicago Cubsszal kell megmérkőznie az elismerésért.

Nico Rosberget eközben nem az év legjobb férfi sportolói között kell keresnünk – ott a teniszező Andy Murray, a kosaras LeBron James és Stephen Curry, a futballista Cristiano Ronaldo, valamint a futó Mo Farah és Usain Bolt verseng egymással. 2016 F1-es bajnokát ehelyett az Év áttörése-díjra jelölték, megemlékezve arról, hogy két vereséggel záruló szezon után harmadszori nekifutásra le tudta győzni Lewis Hamiltont, s ezzel megvalósította gyerekkori álmát.

„2016 egy nagyon jó év volt számomra, F1-es karrierem és a jövőbeni személyes céljaim szempontjából is” – nyilatkozta Rosberg. „Nagyon megtisztelő, hogy a világ médiája jelölt a Laureus-díjra, jó megünneplése ez annak, hogy valami újba kezdek az életemben. A Laureus-díj nagy presztízzsel bír már csak az Akadémia tagjai miatt is, de mint a Laureus jótékonysági nagykövete, annak is örülök, hogy együtt dolgozhatok velük a hátrányos helyzetű gyermekekért.”

A már visszavonult versenyzőnek az izlandi labdarúgó-válogatott, a fidzsi-szigeteki rögbicsapat, a dél-afrikai olimpiai bajnok futó, Wayde van Niekerk, az etióp hosszútávfutó, Almaz Ayana, valamint az angol bajnokságot meglepetésre megnyerő Leicester City futballcsapata elől kellene elhódítani a díjat.

Érdekesség, a nyáron még Rosberg helyezte egy kategóriába magát a Leicesterrel. „Talán olyan leszek, mint a Leicester City. Nem a fő esélyes a győzelemre, de először nyerhetek” – mondta még a Bahreini Nagydíj előtt.

A Laureus-díjakat február 14-én Monacóban adják át, a győztesekről egy híres sportolókból álló bizottság dönt titkos szavazás formájában.

További tartalmak