Musorujsag
Élő Eredmények

Végig vezetve nyert a magyar bajnok az Euroligában

MTI
Az Uniqa Sopron hazai pályán tizenkét ponttal nyert a Polkowice ellen, míg a Győr sima vereséget szenvedett a cseh USK Praha otthonában szerdán a női kosárlabda Euroliga B csoportjának nyolcadik fordulójában.

Női kosárlabda Euroliga, B-csoport, 8. forduló:

Uniqa Sopron-Polkowice (lengyel) 76-64 (23-20, 25-10, 10-20, 18-14)

A magyar csapat legjobb dobói: Turner 34, Johnson 20, Krnjic 13

A magyar bajnok a tabella hatodik helyén 3/4-es győzelmi mérleggel várta az összecsapást, míg a sereghajtó Polkowice eddig valamennyi mérkőzését elvesztette. Az Euroliga nyitófordulójában Sterbenz László együttese kétszeri hosszabbítás után 90-82-ra nyert a lengyeleknél, akik azóta kétszer is edzőt váltottak.

A soproni tréner ezúttal sem számíthatott a súlyos térdsérülést szenvedett, svéd Binta Drammeh-re, akinek helyére a két év után visszatérő Shenise Johnson érkezett, s az amerikai légiós a Polkowice ellen mutatkozott be a nemzetközi porondon.
Jól kezdett a Sopron, az első negyedben már tíz ponttal is vezetett, a lengyelek azonban hamar visszazárkóztak (18-18). A második játékrészben magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, akik egy 15-0-s rohammal, a végül 34 pontig jutó Yvonne Turner vezetésével magabiztos, 17 pontos előnybe kerültek, amely a félidőre még nőtt eggyel.

A fölényes félidei vezetés után a Polkowice a PINKK-Pécsi 424-ben is megfordult amerikai Jamierra Faulkner pontjaival előbb tíz pontnál kisebbre csökkentette a különbséget (58-50), majd az utolsó negyedben öt pontra is megközelítette a magyar csapatot, ám a hazaiak végül végig vezetve megszerezték a győzelmet.

A mérlegét ötven százalékosra javító Sopron egy hét múlva az éllovas orosz Jekatyerinburgot fogadja. A csoportkör végén az első négy továbbjut a negyeddöntőbe, az ötödik és hatodik az Európa Kupában folytatja, az utolsó két együttes pedig befejezi szereplését.

A-csoport:

USK Praha (cseh)-CMB Cargo UNI Győr 83-56 (21-10, 22-19, 17-13, 23-14)

A magyar csapat legjobb dobói: Kiesel 20, Simon 10, Lihtarovics 8

A forduló előtt a Győr egy győzelemmel és hat vereséggel a hetedik helyen állt, míg a prágaiak 5/2-vel a harmadik helyről várták a folytatást. A győriek már az első negyedben sem tudtak lépést tartani a csehekkel, akik hamar tíz pontnál is nagyobb előnyt alakítottak ki, a félidőben pedig 14 ponttal vezettek. A harmadik negyedben, ha nem is sokkal, de tovább nőtt a különbség a csapatok között, és mivel a prágaiak a záró játékrészben sem vettek vissza a tempóból, fölényesen nyertek.

Völgyi Péter vezetőedző együttese jövő csütörtökön az olasz Schiót fogadja.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Saját világbajnokságáról is kizárnák a házigazda oroszokat
Minden versenyről ki kellene tiltani az orosz sportolókat a nemzeti doppingellenes ügynökségek egy csoportja szerint addig, amíg Oroszország nem vezet be hatékony intézkedéseket a doppingolás visszaszorítására, illetve kiszűrésére.
Külföldi futball
Ronaldinho intelmei gyermekkori önmagának
A brazilok világbajnok labdarúgója, Ronaldinho levelet írt nyolcéves önmagának, melyben arra buzdítja a kisfiút, aki volt, hogy szívében töretlenül lángoljon a foci iránt érzett szerelem, mert ez a sport távol tartja majd a bűnözéstől. A levélből az is kiderül, hogy a harminchat éves játékos ördöngös technikai tudása a kutyájának, Bombomnak is köszönhető, de Lionel Messi zsenialitásáról is mesél a kis Ronaldinhónak, akit arra buzdít, hogy legyen önmaga, és a saját útját járja, mert csak így lehet boldog.
Külföldi futball
Messi új szerződése bonyodalmakat okozhat Barcelonában
Komoly nehézséggel kell szembenéznie a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona vezetőségének, amennyiben meg szeretné hosszabbítani legnagyobb sztárjának, az argentin Lionel Messinek a szerződését.
Külföldi futball
Sok millió semmiért - Sztárigazolásnak indultak a nyáron, ez lett belőlük
A téli transzferszezon mindig csendesebben zajlik Európa labdarúgásban, mint a nyári átigazolási őrület. Ritkábbak az egy-egy erősítésnek szánt játékosért kifizetett súlyos font- (vagy euró)milliók - bár azért tekintélyes a lista az ilyenkor <a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/05/volt-e-jobb-alex-ferguson-teli-nagy-fogasainal/" target="_blank" rel="noopener">megtérülő bevásárlások</a>, és a <a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/05/henrye-cassanoe-reyese-anelkae-vagy-mase-a-legrosszabb-teli-atigazolas/" target="_blank" rel="noopener">fölösleges kiadások</a> terén -, így van ideje körülnézni a csapatoknak a saját házuk táján, kik is váltották be a reményeket a nyári szerzemények közül. Mi most összeszedtünk tíz futballistát, akikért úgy néz ki, ablakon kidobott pénz volt csupán, amit rájuk költöttek klubjaik fél évvel ezelőtt.
Külföldi futball
Lékai képesnek tartja a "háromgenerációs" válogatottat a sikerre
A mai napon elrajtol a férfi kézilabda-világbajnokság, melynek Franciaország ad otthont január 11-29-ig. Lékai Máté, a magyar válogatott és a Telekom Veszprém irányítója bizakodó és képesnek tartja az általa "háromgenerációsnak" nevezett csapatot egy sikeres eredmény elérésére.
Kézilabda