Musorujsag
Élő Eredmények

Élő adásban vészelte át kisebb szívrohamát a korábbi F1-es versenyző

F1Fanatic
Élő adásban vészelt át egy enyhébb szívrohamot tavasszal a ma már szakkommentátorként dolgozó exversenyző, Martin Brundle.
Nem voltak jelek: Martin Brundle Lewis Hamiltont interjúvolja Monacóban (Fotó: xpbimages.com) Nem voltak jelek: Martin Brundle Lewis Hamiltont interjúvolja Monacóban (Fotó: xpbimages.com)

Izgalmas volt a 2016-os Monacói Nagydíj, melyen Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo a célig nyúzta egymást a győzelemért – mint kiderült, Martin Brundle számára viszont más miatt is. A korábbi F1-es versenyző aznap a díjátadó ceremónia hivatalos interjúztatója volt, és bár az élő közvetítésekben ebből semmi sem látszott, az Autosport International elnevezésű birminghami rendezvényen most utólag elárulta, egy kicsit sem volt jól a versenyzőkkel való beszélgetés során.

„Kisebb szívrohamom volt, miután átfutottam a dobogóhoz Monacóban” – nyilatkozta a brit, aki a leintésig a Sky Sports csatorna kommentátori fülkéjében ült a mikrofon előtt. Brundle a rosszullét ellenére profiként faggatta a győztes Lewis Hamiltont, az elszúrt kerékcseréje miatt maga alatt lévő Daniel Ricciardót és az önfeledt harmadik Sergio Pérezt. Később azonban alaposan kivizsgálták, s a történet vége az lett, hogy a Kanadai Nagydíjra el sem utazott a brit tévé stábjával. Szívproblémájáról és az orvosi kezelésről akkor már hírt adott közösségi oldalán is, ám arról hallgatott, hogy az eset valójában Monacóban, a kamerák előtt történt.

Két héttel ezt követően pedig már versenyautóban ült: a Le Mans-i 24 órás versenyen az LMP3-as kategóriában megszerezték a pole-t, majd másodikként intették le őt csapatával. „Nem hittem, hogy képes leszek versenyezni, de a szakember azt mondta, meg tudom csinálni, csak ne feledkezzek meg a vérhigítómról. Mentem a Palmersporthoz, teljesítettem hetvenöt kört, és azt gondoltam, meg tudom csinálni. A mellkasom ugyan véraláfutásos lett, de azt mondtam magamnak, szeretem Le Mans-t, ezt nem fogom kihagyni. A sajtótájékoztatón ott ültem egy tizenhét és egy tizenkilenc éves versenyző között. Ekkor arra gondoltam: »Ez nem is olyan rossz egy ötvenhét éves szivartól!« Másodikok lettünk a versenyen – sajnos nem elsők” – mondta már vidáman az esetről.

További tartalmak