Musorujsag
Élő Eredmények

Jól kezdett a Dunaújváros az Euroliga főtábláján

MTI
Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Dunaújváros a női vízilabda Euroliga főtáblás szakaszának pénteki nyitányán: athéni csoportjában a magyar együttes hat góllal verte a holland UZSC Utrecht gárdáját.

A magyar csapat legeredményesebbje Somhegyi Noémi volt három góllal.

Szombaton a Dunaújváros a házigazda görög alakulattal, az Olympiakosz Pireusszal találkozik 17.30-tól.

A sorozatban érdekelt további két magyar csapat közül a kiemeltként csak most, a legjobb 16 között bekapcsolódó, tavaly ezüstérmes UVSE az olaszországi Padovában, míg a BVSC a spanyolországi Sabadellben szerepel. A péntektől vasárnapig tartó csatározás nyomán minden csoportból az első két helyezett folytathatja majd a küzdelmeket a legjobb nyolc között.

Euroliga, nők, főtábla, C-csoport (Athén), 1. játéknap:
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – UZSC Utrecht (holland) 11-5 (3-1, 3-1, 3-1, 2-2)

később:
D-csoport (Messina):
Plebiscito Padova (olasz)-UVSE 20.00

A-csoport (Sabadell):
BVSC-Zugló Diapolo – NC Vuliagmeni (görög) 20.45

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kenyeres András: "Fontos, hogy a játékosok nyitottak legyenek"
A férfi vízilabda-válogatott mellett mostantól egy mentál tréner is dolgozik azért, hogy a csapat teljesítménye minél jobb legyen. Kenyeres András tiszta lappal indul Märcz Tamás válogatottjánál, a Sportreggeliben elmondta, hogy az a dolga, hogy erősítse a játékosokat, nem az, hogy támogassa őket. Mivel a közös munkát még csak most kezdték, az út elején járnak, ismerkedési fázisban vannak. A szakember beszélt arról, hogy kezdi a munkát a vízilabdázókkal, mik a legfontosabb első lépesek, és arról is, hogy milyen hatásai vannak egy ilyen tréningnek.
Vízilabda
Rekordszámú pólóválogatott az Eb-n
Csúcsot jelentő módon 47 válogatott jelentkezését regisztrálták a házigazdák a 2018-as spanyolországi vízilabda Európa-bajnokságára.
Vízilabda
Mindhárom Euroliga-csapatunk idegenben játszik
A női vízilabda Euroliga főtáblás szakaszában érintett mindhárom magyar együttes külföldön száll vízbe a hétvégén: a hazai bajnok UVSE az olaszországi Messinában, a Dunaújváros Athénban, a BVSC pedig a spanyolországi Sabadellben próbálja meg kiharcolni a továbbjutást négyeséből.
Vízilabda
A hideg víz sem jelentett akadályt az új pólókapitány első összetartásán
Megtartotta első keretösszetartását a férfi vízilabda-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya, Märcz Tamás, aki az M4 Sportreggeli adásában elárulta, elsősorban az ismerkedésen volt a hangsúly a hétvégén, amiben a szolnoki uszoda hideg vize sem jelentett akadályt. A 20 fős felkészülés részleteire épp úgy kitért a szakember, mint a távozására a BVSC kispadjáról.
Vízilabda