Musorujsag
Élő Eredmények

Két keréken nem Djokovic az ász

au.sports.yahoo.com
Különböző sportágakat próbált ki a világranglistán második szerb teniszező az "Éjszaka Novak Djokoviccsal" nevű jótékonysági rendezvényen.

Novak Djokovicról köztudott, amellett, hogy remek teniszező és hihetetlenül jó humorú sportoló, rengeteget jótékonykodik. Az egyik ilyen rendezvény a hétfőn kezdődő Australian Open – melynek egyébként pont ő a címvédője – előtt rendezett „Éjszaka Novak Djokoviccsal” esemény volt, melynek keretein belül a szerb sztár különböző sportokat próbált ki – krikettet, tollaslabdát, korfballt -, köztük a kerekesszékes teniszt is. Ellenfele nem is akárki volt, az ausztrálok kétszeres paralimpiai bajnok teniszezője, Dylan Alcott.

A világranglista-második valószínűleg nem gondolta volna, hogy ilyen nehéz dolga lesz. Habár az ütőhasználattal nem lett volna gond, megmozdulni mégsem tudott a pályán, így Alcott szerváinál csak nézte, ahogy elsuhan mellette a labda. Djokovic egy idő után megunta, hogy megmozdulni sem tud, fogta magát, felugrott a székből és kíméletlenül ütötte le a labdát ellenfele térfelére, majd odakocogott hozzá és megölelgette az ausztrál kiválóságot.

„Nagyon kellemes este volt, szeretnék köszönetet mondani az Australian Open szervezőinek és mindenkinek aki hozzájárult az éjszaka sikerességéhez” – mondta az esemény után a szerb teniszező.

Az éjszaka folyamán összegyűjtött pénz a 2007-ben Djokovic által létrehozott alapítványhoz került, melynek célja, hogy minden gyermek minőségi oktatást kaphasson Szerbiában.

További tartalmak