Musorujsag
Élő Eredmények

Súlyos sérülése miatt véget ért Karabatic vb-je

MTI
Sérülése miatt véget ért a világbajnokság Luka Karabatic, a címvédő és házigazda francia kézilabda-válogatott játékosa számára.

A Paris Saint-Germain beállója csupán négy és fél percet töltött a pályán a japán együttes ellen 31-19-re megnyert pénteki csoportmérkőzésen, mert bokaszalag-szakadást szenvedett. A franciák nagy csapásként élik meg egyik legjobbjuk kényszerű kiválását.

„Nagyon szomorú, ami történt, mert Luka nagyon komolyan készült a tornára. A balszerencse közepette azért pozitívum, hogy van időnk alkalmazkodni a kialakult helyzethez” – nyilatkozta Guillaume Gille, a francia válogatott másodedzője. A házigazdák legközelebb vasárnap délután, Norvégia csapata ellen lépnek pályára.

Azon a találkozón még nem biztos a Barcelona jobbátlövőjének, Dika Memnek a szereplése, akit a sérült Luka Karabatic helyére hívott be Didier Dinart szövetségi kapitány. A franciák első számú beállója mostantól Adrien Dipanda lesz. „Természetesen szomorúak vagyunk Luka sérülése miatt, de előre kell tekintenünk. Szükségünk van a jó eredményekre, ennek érdekében megoldást kell találnunk a problémákra. Védekező poszton cseréltünk egyet, így reagáltunk Karabatic kiválására” – mondta Dinart.

A franciák két mérkőzés után két győzelemmel vezetik az A csoport tabelláját.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Peterhansel tizenharmadszor nyerte meg a Dakart
A Dél-Amerikában rendezett Dakar-ralit az autósoknál az 51 éves francia Stéphane Peterhansel nyerte, aki páratlan teljesítményt nyújtva ezúttal - motorkerékpárral szerzett korábbi hat elsőségét is figyelembe véve - 13. alkalommal diadalmaskodott összetettben.
Technikai
Liu Shaoang Eb-ezüstérmes 1500 méteren
Liu Shaolin Sándor és Knoch Viktor nem állhat fel dobogóra a torinói rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság 1500 méteres versenyszámában.
Téli Sportok
Ancsin Gábor a pozitívumokra koncentrál
Ancsin Gábor, a magyar férfi kézilabda-válogatott jobbátlövője szerint a megszokottnál nagyobb a teher a játékosokon, mert a németek elleni pénteki csoportmérkőzés után szombaton egy hasonlóan erős rivális, a horvát csapat ellen kell pályára lépniük a franciaországi világbajnokságon.
Kézilabda
Nagy László kihagyhatja a horvátok elleni vb-meccset
Bokasérülése miatt továbbra is kérdéses a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitányának, Nagy Lászlónak a játéka a szombat esti, Horvátország elleni világbajnoki csoportmérkőzésen.
Kézilabda