Musorujsag
Élő Eredmények

Húszévente feltűnik egy Kluivert az Ajaxban

bbc.com/m4sport.hu
Az amszterdami labdarúgóklubban édesapja, Patrick nyomdokaiba lépett a 17 évesen debütáló Justin.
Justin Kluivert (balra) első pályára lépése az Ajax nagycsapatában. Fotó: EPA/RONALD BONESTROO

Az ifjú szélső a PEC Zwolle ellen két góllal megnyert mérkőzés 39. percében a megsérült Amin Younes helyett állt be. Ekkor 0-0 volt az állás, a végeredmény pedig 3-1 lett az Ajax javára.

Justin Kluivert bemutatkozása alkalmával legény volt a talpán, bátran, veszélyesen játszott. Ezt alátámasztandó, a második gól előtti tizenegyest megelőző passzt ő adta csapattársának.

Louis van Gaal és Patrick Kluivert a 2014-es vb-n. - Fotó: MTI/EPA/Armando Babani Louis van Gaal (balra) fontos szerepet játszott Patrick Kluivert játékos- és edzői karrierjében. – Fotó: MTI/EPA/Armando Babani

Justin édesapja Patrick Kluivert, a korábbi 79-szeres holland válogatott labdarúgó, aki 40 gólt szerzett a nemzeti csapatban. A holland Ajax és a PSV, az olasz AC Milan, a spanyol FC Barcelona és Valencia, az angol Newcastle és afrancia Lille csapataiban játszott. Az amszterdamiakkal 1995-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, 1994 és 1997 között 70 meccsen 39 gólt ért el a piros-fehér klub színeiben. Justin 1999-ben született, akkoriban éppen Barcelonában szerepelt édesapja, most pedig máris felmenője útját járja az ifjú szélső.

Patrick Kluivert jelenleg a francia Paris Saint Germain futballigazgatójaként dolgozik.

Az ifjú szélső eléggé hasonlít az édesapjára. Fotó: EPA/RONALD BONESTROO

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Messi, Suárez duó Európa királya
Miután a Barcelona labdarúgócsapata szombat délután hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Las Palmast a spanyol bajnokság 18. fordulójában, a Lionel Messi, Luis Suárez páros lett Európa legeredményesebb csatárkettőse.
Külföldi futball
Jól elintézte az Everton a Cityt
Romelo Lukaku, Kevin Mirallas, Tom Davies, és Ademola Lookman góljával meglepően simán, 4-0-ra legyőzte a Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.
Külföldi futball
Antonio Conte tortáért könyörgött
Az angol labdarúgó-bajnokság élén álló Chelsea olasz menedszere a Leicester ellen megnyert mérkőzést követő sajtótájékoztatóra üres hassal ült be, de nem úgy távozott.
Külföldi futball
Különleges Messi-gól, könnyed Barcelona-siker
A címvédő FC Barcelona a papírformának megfelelően magabiztos, 5-0-ás győzelmet aratott a vendég Las Palmas felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának szombati játéknapján.
Külföldi futball
Magabiztosan nyert az Arsenal
Az Arsenal 4-0-ra győzött a Swansea City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján.
Külföldi futball