Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Ha Verstappen legyőz, megérdemli!

ESPN
Daniel Ricciardo továbbra is úgy érzi, akkor is megmaradhat az ő és a csapattárs, Max Verstappen jó kapcsolata, ha idén a bajnoki cím megszerzéséért kell harcolniuk. Az ausztrál egyértelművé tette, nem akar alulmaradni, de ha tiszta csatában kap ki, gratulálni fog az ellenfélnek.
Max Verstappen és Daniel Ricciardo (Fotó: Charniaux / XPB Images) Max Verstappen és Daniel Ricciardo (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Bár Verstappen csak a Spanyol Nagydíj előtt csatlakozott a Red Bullhoz, a tavalyi szezon során alaposan megizzasztotta tapasztalt csapattársát. Noha voltak kemény összecsapásaik, viszonyuk egyelőre meglehetősen baráti. Ez sokak szerint akkor változik meg, ha csapatuk 2017-ben olyan autót készít, amivel harcolhatnak a bajnoki cím megszerzéséért.

Verstappen korábban már elhintette, ebben az esetben valóban feszültebbé válhat a csapaton belüli hangulat. Most Ricciardo beszélt erről a lehetőségről, osztva a márkatárs véleményét, ugyanakkor kiemelve, mindez nem jelentene egyet azzal, hogy egymás torkának esnek. „Reálisan kell látnom a helyzetet. Természetesen, ha a bajnoki címért fogunk harcolni, akkor intenzívebb lesz közöttünk a versengés” – mondta a négyszeres futamgyőztes az ESPN-nek.

Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

„Lehet, hogy nagyobb lesz a nyomás, én azonban – őszintén mondom – mindig úgy versenyzem, hogy tisztelem a másikat, és ha tisztességes csatában kapok ki, akkor, bár nem szeretek veszíteni, azt fogom mondani, megérdemli (a győzelmet). Nem látok okot a súrlódásra. Malajziában a győzelemért harcoltunk, de azt hiszem, jól kezeltük a helyzetet. Keményen, de tisztán versenyeztünk. Ez szerintem csak akkor változhat meg, ha engedjük, hogy a külső dolgok beszivárogjanak magunk közé. Egyébként jól szórakozunk majd, miközben remélhetőleg keményen küzdünk” – magyarázta.

Ricciardótól megkérdezték, mit tanult csapattársától a malajziai küzdelem során, ő pedig a válaszadás közben kijelentette, a holland sokkal érettebb a koránál (Verstappen most 19 éves). „Láttuk, hogy néha keményen vezet, és a határokat feszegeti, de ha csatázunk, akkor tisztességes. Fiatal, de a versenyzés szempontjából nagyon értett. Nagyon régóta itt van már a sport közelében, és annak ellenére, hogy pár hete lépett a pubertáskorba, nagyon okos.”

Végül elismerte, a gyorsan alkalmazkodó márkatárs rá is komoly benyomást tett. „Volt, hogy meggyűlt a bajunk a gumikkal vagy valami mással és – ez az egy dolog van, amit nem kedvelek az autóversenyzésben – az autónk nem adott visszajelzéseket, szóval el kellett fogadnunk a helyzetet. Maxben az a lenyűgöző, hogy az agresszív stílusa ellenére eléggé jól kezeli az abroncsokat, nem gyilkolja le őket. Látva, hogy vezet, néha úgy érzed, nem fogják kibírni a gumik, de egész jól megbirkózott ezzel, jobban, mint vártam” – zárta gondolatát.

Max Verstappen és Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Max Verstappen és Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak