Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas sokáig maradna a Mercedesnél

Mercedes
Kemény kihívásokra és izgalmas szezonra készül a Mercedes új versenyzője, Valtteri Bottas, aki az idény során be akarja betonozni pozícióját a német csapatnál. A finn nem győzött hálálkodni élete legnagyobb lehetőségéért, de korábbi istállójához is volt néhány kedves szava.
Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media) Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media)

Hosszú ideig úgy tűnt, Bottas 2017-ben ötödik williamses szezonját kezdi majd, Nico Rosberg visszavonulása azonban keresztülhúzta a számításait (más kérdés, hogy emiatt valószínűleg egy kicsit sem bosszankodott), a Mercedes ugyanis őt választotta ki a bajnok pótlására. Első körben egyéves szerződést kapott, igaz, ebben van egy opció, ami több idényre a Mercedeshez láncolhatja.

Célja 2017-ben a bizonyítás mellett az lesz, hogy meggyőzze főnökeit és életbe léptesse az említett záradékot. „A mostani egy roppant izgalmas időszak számomra” – idézte szavait a Mercedes hivatalos közleménye. „Azt hiszem, kell egy kis idő, hogy felfogjam, mindez valóban megtörtént. Most egy újabb álom válik valóra. Újabb nagy múltú csapatban versenyezhetek, ami főleg az utóbbi években teljesített lenyűgözően. Büszke és hálás vagyok, amiért a Mercedes bízik a képességeimben.”

Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media) Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media)

„Eddig meleg fogadtatásban volt részem. Persze sok új embert kell még megismernem, és sok új arcot kell memorizálnom. Most azonban úgy érzem, a kezdet nagyon jó. Lenyűgöznek a csapat lehetőségei, és már várom, hogy meghálálhassam a bizalmát. Először 2009-ben kerültem kapcsolatba a Mercedesszel, amikor az F3-ban az ő motorjukat használtuk, majd az utóbbi három évben a Williamsnél. Ettől függetlenül rengeteg új dolgot kell megtanulnom az autóról és a csapat működéséről, mind a gyárban, mind a teszteken és a versenyeken is” – magyarázta.

„Készen állok arra, hogy keményen dolgozzak és bizonyítsak a csapatnak. Kihívásokkal teli szezon vár rám, így pedig, hogy egy új csapathoz csatlakozom, még többet kell dolgoznom, mint általában. De maximálisan felkészültem erre a feladatra. Keményen edzek, hiszen az új autók fizikailag komolyabb kihívások elé állítanak majd bennünket. Mindig magasra helyezem a mércét, szóval már az első futamtól kezdődően jól akarok teljesíteni. Tele vagyok energiával, és készen állok arra, hogy idén, és remélhetőleg még több szezonon keresztül a Mercedesszel dolgozzak” – jelentette ki.

A fiatal finnek korábbi csapatához és kollégáihoz is volt pár jó szava. „Hét csodás évet töltöttem ott, kezdve attól, hogy 2010-ben tesztpilótává váltam. Büszke vagyok arra, amit együtt elértünk, és remek emlékekkel távozom: az F1-es debütálásoméval, az első pontjaiméval és a kilenc dobogós helyezésével. Minden dolgozónak köszönettel tartozom, és a lehető legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve” – zárta gondolatát.

Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media) Valtteri Bottas (Fotó: Daimler Media)

További tartalmak