Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg nehezen emésztette meg Vasseur távozását

Canal Plus
A Renault-tól távozó Frédéric Vasseur állítja, az istálló német pilótája, Nico Hülkenberg nehezen emésztette meg, hogy nem dolgozhat vele a 2017-es szezonban, miután megszületett a döntés, leköszön a csapatvezetői posztról.
Nico Hülkenberg (Fotó: Price / XPB Images) Nico Hülkenberg (Fotó: Price / XPB Images)

A franciák a múlt héten jelentették be, hogy Vasseur elhagyja az istállót, miután a felek közös megegyezés alapján a munkakapcsolat befejezése mellett döntöttek. Később mindkét fél megerősítette, az együttműködés azért ér véget, mert voltak nézeteltérések a szakember és a felső vezetés között (a Renault szerint Vasseur nagyobb döntési szabadságra vágyott).

Noha a nézeteltérésekről korábban is olvashattunk, a csapatfőnök távozása meglepő volt, hiszen sokáig lelkesen készült a 2017-es évre, és arra, hogy ismét együtt dolgozhasson Hülkenberggel, aki annak idején bajnoki címet szerzett GP2-es csapatában. Távozása után elárulta, a német egy kicsit sem örült a hírnek. „Jó kapcsolatot ápolok Nicóval, és nagyon sokat tettem azért, hogy a Renault-nál versenyezhessen” – mondta a francia szakember a Canal Plusnek.

Frédéric Vasseur (Fotó: Moy / XPB Images) Frédéric Vasseur (Fotó: Moy / XPB Images)

„Azt hiszem, a csapat elhagyása volt a legjobb döntés, mert egyszerűen nem működött a dolog. Nicóval nagyon sokat beszéltünk erről. Ő mindig támogatott engem. Bár nehezen fogadta el a döntésem, teljesen be volt avatva a dologba, és biztosra veszem, hogy a legjobbját fogja nyújtani. Ezért akartam megszerezni. Az alakulat újraszervezés alatt áll, ezért fontos, hogy legyen egy vezérpilótája. Történjék bármi, Nico ezt a szerepet fogja betölteni, és ez nagyon fontos lesz a csapat szempontjából” – jelentette ki határozottan.

Vasseur ismét egyértelművé tette, az általa nagyra tartott német pilóta képességei alapján egy nap megnyerheti a világbajnoki címet. „Azt hiszem, ő az egyik legtehetségesebb versenyző, akit az elmúlt 10 évben a kisebb kategóriákban láttam. Csak hárman nyerték meg a GP2-es bajnokságot az első évükben: Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Nico Hülkenberg. Azt hiszem, Nico egyike annak a kevés pilótának, aki világbajnoki címet szerezhet” – magyarázta.

A francia távozása sokak szerint a Renault és az F1 számára is nagy veszteség, hiszen egy komoly szaktekintély int búcsút a csapatnak és a kategóriának. Az utóbbiba egyébként még visszatérhet, igaz, egyelőre nem döntött arról, mihez kezd a jövőben. Unatkozni persze nem fog, hiszen több projektet is irányít. „Részt veszek a Forma–E-ben (a karosszériát gyártó Spark Racing Technologies egyik alapítójaként), és nagyon élvezem. Figyelem a sorozatot, még ha mostanság keveset is foglalkoztam vele. Aztán ott a GP2-es csapatom is, igaz a napi ügyek intézéséből már nem veszem ki a részem komolyabban. Ami az F1-et illeti, majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – zárta sejtelmesen.

Nico Hülkenberg (Fotó: xpbimages.com) Nico Hülkenberg (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak