Musorujsag
Élő Eredmények

Massa: Egyetlen másik csapatért sem tértem volna vissza!

Autosport
A Williams az egyetlen csapat, amelyért hajlandó volt a visszatérésre Felipe Massa, aki elárulta, a szurkolóknak is van szerepük abban, hogy igent mondott régi-új munkaadójának.
Felipe Massa (Fotó: Charniaux / XPB Images) Felipe Massa (Fotó: Charniaux / XPB Images)

Két hónap telt el azóta, hogy Felipe Massa könnyes szemekkel, brazil zászlóval a hátán ballagott vissza a Williams garázsába hazai versenyén, Interlagosban, ahol tudatosult benne, végleg lezárult egy fejezet az életében, most viszont kiderült, ez a fejezet nagyon is folytatódni fog. Hétfőn vált hivatalossá, hogy az F1-től már elköszönő brazil a Williams kedvéért visszatér az F1-be, s Lance Stroll csapattársaként igyekszik segíteni csapatát.

Elmondása szerint kizárólag az istálló iránt érzett szeretet miatt adta a fejét a „visszatérésre”. „Szenvedélyem a versenyzés, a küzdelem a pályán. A visszatérésem nem arról szól, hogy az F1-et tartom a lehetséges legjobb választásnak, hanem arról, hogy a Williamst tartom a legjobb választásnak. Nem tértem volna vissza egyetlen másik csapatért sem” – nyilatkozta az Autosportnak Massa. „Szoros kapocs fűz a Williamshez, élveztem az ott eltöltött három évet, ezért úgy éreztem, úgy a helyes, ha stabilitást adok a csapatnak a tapasztalatommal 2017-ben.”

Mégsem volt végleges a búcsú: Massa meghatottan bandukol az interlagosi esőben (Fotó: xpbimages.com) Mégsem volt végleges a búcsú: Massa meghatottan bandukol az interlagosi esőben (Fotó: xpbimages.com)

Massa azt sem titkolja, bátorítóan hatott rá, hogy a szurkolóktól is kapott biztatást, folytassa pályafutását. „Amikor a média elkezdett arról cikkezni, hogy talán visszatérek, megérintett a sok szurkoló reakciója, akik örömmel láttak volna újra. Ez is mindenképpen egy tényező volt a döntésem során, szóval szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak!”

„Amikor jött a hívás az ajánlatról, nem tudtam visszautasítani. A Williamsről volt szó! Amikor 2014-ben csatlakoztam a csapathoz, egy családra leltem, amelynek szeretek a része lenni. Száz százalékot fogok nyújtani, és ha nem lenne meg bennem a szenvedély, nem mondtam volna igent a visszatérésre.”

A brazil nyomatékosította, egyetlen szezonra szól a megállapodásuk. „Jelenleg ez az egyezség 2017-re szól, és nem is tekintek ennél távolabbra” – fogalmazott.

További tartalmak