Musorujsag
Élő Eredmények

Harry Kane bajnokságot nyerne a Spurs-szel

SkySports/twitter | Szerző: Török Viktor
Az angol válogatott csatár szerint a Tottenham mérkőzésről mérkőzésre meggyőzőbben teljesít, és idén végre képes lehet besöpörni a Premier League-trófeát.

Egy németországi eseményen Kane úgy nyilatkozott, hiszi, hogy az észak-londoni illetőségű klub elég erős kerettel rendelkezik ahhoz, hogy 1961-et követően ismét diadalmaskodjon a legmagasabb osztályban.

„Egyértelmű, hogy odaérhetünk a végén, már az előző szezonban is nagyon közel voltunk az álom beteljesítéséhez. Óriási tapasztalatokkal gazdagodtunk az akkori kudarcot követően, ráadásul azóta még jobbak lettünk, és remélhetőleg a tavalyi impulzusokat megfelelően felhasználva még feljebb juthatunk idén. Remek formában játszunk, megvan a kellő önbizalmunk, ha a továbbiakban is tudjuk folytatni ezt a teljesítményt, miért ne futhatnánk be mi elsőként” – mondta Kane.

Mauricio Pochettino fiai kitűnően menetelnek, legutóbbi hat bajnoki találkozójukat kivétel nélkül megnyerték (ezzel beállították a vonatkozó klubcsúcsot), a 20. fordulóban pedig éppen ők parancsoltak megálljt a Chelsea rekordjának, 2-0-s csapást mérve Diego Costáékra. Legutóbbi vereségük óta (még a 15. játéknapon maradtak alul a Manchester Uniteddel szemben) hat meccsen mindössze három találatot engedtek az ellenfeleknek, és egészen imponáló, 3,2-es lőtt gólátlagot produkáltak, teljesítményükkel pedig hét pontra faragták hátrányukat az éllovas Chelsea-hez képest.

„A Spurs sorozatban hatodik győzelmét aratta a West Brommal szemben elért 4-0-ás kiütés után:”

 

Ami Kane-t illeti, 13 találatával a csapat házi gólkirálya, és csak egyetlen egységgel marad el a jelenlegi összesített lista élén vitézkedő Diego Costa, Alexis Sanchez, Zlatan Ibrahimovic triótól.

A West Bromwich Albion elleni találkozón már pályafutása harmadik mesterhármasát szerezte (erre a bravúrra a Tottenham Hotspurs mezében rajta kívül csak Jermain Defoe és Robbie Keane volt képes), a liga történetének pedig ez volt a 299. ilyen produkciója.

„Kane harmadik mesterhármasát érte el a PL-ben, most megmutatjuk a Leicester és a Bournemouth elleni első kettőt:”

 

„Nyilvánvalóan a Chelsea jelen pillanatban nagyon magasan szárnyal, rengeteg mérkőzést nyertek, vezetik a tabellát, de tudtuk, hogy számunkra nagyon fontos volt az ellenük vívott találkozó, mindent megtettünk a győzelemért, és sikerült is otthon tartanunk a három pontot. Ez a diadal hatalmas önbizalmat kölcsönzött az együttesnek, és most már azt is látjuk, hogy ha képesek vagyunk ezen a szinten futballozni, akárki ellen jó eséllyel lépünk majd pályára.” – tette hozzá a 23 éves csatár.

Hétvégi teljesítményével Kane már 62 bajnoki találatnál jár, amihez mindössze 99 fellépésre volt szüksége, mellyel csúcstartónak minősül a londoniaknál. Fantasztikus mutatójáról Thierry Henry úgy nyilatkozott, hogy amennyiben ilyen ütemben termeli majd a gólokat a még mindig szemtelenül fiatal támadó, az évek során akár Alan Shearer 260 gólos PL-rekordjára is veszélyes lehet: „Úgy vélem, képes lehet rá. Miért is ne? Ha minden jól alakul pályafutása hátralévő részében, megelőzheti a nagy Shearert” – jegyezte meg az Arsenal korábbi ikonja.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Guardiola nagytakarításra készül a Citynél
Angol lapértesülés szerint nagy jövés-menésre lehet számítani a Manchester Citynél, amely csalódást keltően szerepel a Premier League-ben: Pep Guardiola csapata jelenleg csupán ötödik a tabellán, hátránya tíz pont az éllovas Chelsea-vel szemben, vasárnap pedig csúfos, 4-0-s vereséget szenvedett az Everton otthonában.
Külföldi futball
Nem tűrik a színészeket Angliában
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálja annak lehetőségét, hogy megbüntesse azokat a játékosokat, akik műesésekkel próbálják megtéveszteni a játékvezetőt.
Külföldi futball
Ibrahimovic tanulásra inti Pogbát
Zlatan Ibrahimovic arra figyelmezteti Paul Pogbát, hogy minél előbb meg kell tanulnia kezelni a rá nehezedő terheket, ha a világ legjobb labdarúgói közé szeretne tartozni.
Külföldi futball