Musorujsag
Élő Eredmények

Ibrahimovic tanulásra inti Pogbát

SkySports/twitter | Szerző: Török Viktor
Zlatan Ibrahimovic arra figyelmezteti Paul Pogbát, hogy minél előbb meg kell tanulnia kezelni a rá nehezedő terheket, ha a világ legjobb labdarúgói közé szeretne tartozni.

Paul Pogba, a futballtörténelem legdrágább játékosa egy olyan mérkőzésen van túl, amit mihamarabb szeretne elfelejteni, az örök rivális Liverpool elleni 1-1-re végződött találkozón ugyanis nem igazán sikerült maradandót alkotnia, egyetlen kivételtől eltekintve: az ő butasága (egy szögletet követő kezezés a saját kapuja előtt) után megítélt büntetőből szerezte James Milner a Klopp-legénység később egy pontot érő gólját…

Az elmúlt hetek meggyőző formája miatt hatalmas elvárások mellett lépett pályára a francia középpályás a rangadón, és annak ellenére, hogy nem tudott megbirkózni a feladattal, Zlatan Ibrahimovic hiszi, hogy fiatal csapattársa sokat tanulhat az efféle tapasztalatokból.

„A nyomást én kimondottan élvezem” – mondta a svéd támadó. „Bár nem ismerem Pault személyesen, hogy bizton állíthassam róla is ugyanezt, de úgy vélem, ő is kedveli, hiszen a ránk nehezedő terhek nélkül nem tudnánk megállni a helyünket a legmagasabb szinten. Ha topformában akarsz játszani, 24 órás nyomást kell elviselned, ami még tovább gyűrűzik, ha időről időre remekelsz. Ebből rengeteget okulunk, és persze meg is kell tanulnunk kezelni, hiszen a legjobbak közé tartozunk, Paullal az élen.”

Egyébiránt Pogba az első labdarúgó, aki saját twitter hangulatjellel rendelkezik, és a vasárnapi összecsapáson a pálya körüli digitális hirdetőtáblákon látható is volt ez az ikon. Az eset olyan kérdéseket is felvetett, hogy esetleg nyomaszthatta-e játék közben a franciát a szokatlan felhajtás, ám Ibrahimovic szerint gyakorlati okai voltak Pogba gyengébb szereplésének.

Pogba „készen áll arra, hogy felvillanyozza az Old Traffordot”:

„A futball már csak ilyen manapság, a média építi fel szinte az egész játékot. Amikor pályafutásom elején jártam, a közösségi média még nem létezett, nem kellett ilyesmivel szembesülnöm, mára viszont a mérkőzések részévé vált. Hogy ebből mi a túl sok, mi a túl kevés, nem tudjuk, igyekszünk a labdarúgásra koncentrálni. Profik vagyunk, ugyanúgy edzünk, mint eddig, és próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból meccsnapokon.” – reagált a 36 éves csatár arra a felvetésre, miszerint Pogbát negatívan befolyásolta saját hangulatjelének látványa.

„Egy teljesen újszerű találkozó volt a vasárnapi Paul számára, nagyon keményen futballozott a Liverpool, nagy nyomást helyeztek ránk, így sok esetben hosszabb indításokkal kellett operálnunk, amiből ő nem nagyon tudta kivenni a részét. Nehéz mérkőzés volt, nagyon hasonló az előzőhöz, és ahogyan a régi csapattársak mondták, a Pool elleni valamennyi összecsapás ilyen.”

Ibrahimovic egyébként jó ideje remek formát mutat, hétvégi találatának köszönhetően csatlakozott az egyaránt 14-14 gólos Diego Costához és Alexis Sanchezhez a Premier League góllövőlistájának élén. „Ezzel a találattal Zlatan Ibrahimovic mindössze 29 mérkőzés alatt immár 19 gólnál jár a Manchester United színeiben:”

 

„Az engem körüllengő elvárások eltörpülnek ahhoz képest, amit saját magamra helyezek. Nem tökéletes akarok lenni, annál sokkal több, minden meccsen, még az edzéseken is. Az is elszomorít, ha egy átlagos tréning során veszítek, képzelhetik, milyen lehet mindez tétmérkőzésen. Nem nyugszom addig, amíg el nem érem azt, amit akarok, ez pedig nem más, mint a győzelem. Ezek a saját elvárásaim, ehhez képest a külvilág által rám rótt teher csak egy játszótér” – ecsetelte a svéd óriás.

A vasárnapi döntetlen megszakította a United hatmeccses győzelmi szériáját, melynek köszönthetően a csapat maradt a tabella hatodik pozíciójában, 12 pontos hátrányban a listavezető Chelsea-hez képest. Ibrahimovic ugyanakkor biztos benne, hogy a csapat képes olyan jól teljesíteni, hogy csökkentse a lemaradást, de értetlenül áll a szezon eleji nem várt hazai döntetlenek előtt, ami miatt most loholhatnak a riválisok után.

Egy kis hétfői motiváció Ibra módra: „16 mérkőzés óta nem veszítettünk. Számolni kell velünk.”

 

„Képzeljék csak el, hol lennénk most, ha begyűjtjük a korábban elhullajtott pontokat. Hatalmas lenne a különbség. De ez van, megbűnhődtünk az elkövetett hibákért, és napról napra küzdünk, hogy ledolgozzuk a hátrányt. A jelenlegi második helyezettől már csak öt egységre vagyunk, harcolunk, és várjuk, hogy az előttünk lévő gárdák hibázzanak. Reméljük, hogy mások is megremegnek majd, és bekerülnek egy-egy hullámvölgybe, ahogyan mi is tettük az idény kezdetén. Egyetlen feladatunk van: győzni, és menetelni úgy, ahogy mostanában tesszük. Önbizalomtól duzzadva várjuk az előttünk álló megmérettetéseket.” – fejtette ki álláspontját Ibrahimovic.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Visszavonul Louis van Gaal
A holland edző, Louis van Gaal 26 év futballpálya melletti kispadozás után mond búcsút karrierjének.
Külföldi futball
Szétszedte az angol sajtó Guardiolát
Nem finomkodott az angol sajtó Pep Guardiolával, miután a spanyol tréner csapata, a Manchester City súlyos vereséget szenvedett az Everton vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.
Külföldi futball
Jól elintézte az Everton a Cityt
Romelo Lukaku, Kevin Mirallas, Tom Davies, és Ademola Lookman góljával meglepően simán, 4-0-ra legyőzte a Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.
Külföldi futball
Antonio Conte tortáért könyörgött
Az angol labdarúgó-bajnokság élén álló Chelsea olasz menedszere a Leicester ellen megnyert mérkőzést követő sajtótájékoztatóra üres hassal ült be, de nem úgy távozott.
Külföldi futball