Musorujsag
Élő Eredmények

Sainzot dühíti: Ezzel már bármely másik csapatnál megkaptam volna az esélyt…

F1Reports
Carlos Sainz úgy érzi, egy helyben toporog, és ez bizony dühíti őt. Idén mindjárt két nagy lehetőséget hagyott elúszni kényszerből…
Carlos Sainz (Fotó: Photo4 / XPB Images) Carlos Sainz (Fotó: Photo4 / XPB Images)

Nico Hülkenberg hét éve erre a lehetőségre várt, Valtteri Bottasnak négy szezonjába telt, mire megnyílt előtte az út – Carlos Sainz viszont két év után máris két esélyt kapott, ám egyikkel sem élhetett. A spanyolnak a 2016-os év végén a Renault-nál, majd a Mercedesnél is lehetett volna sansza arra, hogy egy jól felszerelt gyári istállónál folytassa ígéretes pályafutását, ám miután a Red Bullhoz van láncolva, várakozásra kárhoztatott. Annak ellenére, hogy az osztrákok első csapatánál nincs üres hely.

Nem titkolja, kissé dühíti ez a helyzet – kollégái példáját látva pedig minden oka meg is van bosszankodni, hiszen az F1-ben sosem lehet tudni, rátalál-e újra egy lehetőség a versenyzőre, aki korábban már elszalasztotta azt. „Nehéz helyzet ez. Egy ilyen évet teljesíteni a Forma–1-ben, mint a mostani, nagyon nehéz. Ezért is vagyok mérges, hogy nem haladtam előrébb” – nyilatkozta az El Pais című spanyol lapnak. „Volt egy érdekes ajánlatunk a Renault-tól, de vissza kellett utasítanom, mert a Red Bull visszautasította.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB Images) Carlos Sainz (Fotó: XPB Images)

Ára is van annak, ha valaki csatlakozik a Red Bull utánpótlásprogramjához. Bár minden támogatást megkap, ez az elköteleződés időnként egyben bilinccsé is válhat. (Más esetben pedig akár az F1-es karrier végét is jelentheti, mint azt az elmúlt években többeknél megtapasztalhattuk.)

Sainz ettől függetlenül próbál türelmes maradni, mert hiszi, nyílhat még alkalma az áttörésre. „Ilyen az élet. Ha bármely másik csapatnál futottam volna ilyen szezont, már kaptam volna egy ülést a Red Bullnál. De most a csapatnál teltház van, és elégedettek a jelenlegi versenyzőjükkel. Az élet ilyen, időnként nehéz kiigazodni a Forma–1-en. Nekem most türelmesnek kell lennem, és majd jön a lehetőség” – fogalmazott a spanyol tehetség, aki korábban már hangoztatta, úgy készül, az idei lesz az utolsó szezonja a Toro Rosso színeiben.

Persze csak ha a Red Bull is úgy akarja…

További tartalmak